Lucescu: Posibilităţi de calificare a naţionalei există dacă n-am spune mereu că aşteptăm Euro 2016

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat vineri, la Aeroportul Aurel Vlaicu, că echipa naţională poate obţine calificarea la CM 2014 cu condiţia să îşi şi propună acest lucru, iar cei responsabili să nu caute "alibiuri şi justificări" înainte de începerea preliminariilor.

117 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Posibilităţi de calificare a naţionalei există dacă n-am spune mereu că aşteptăm Euro 2016

Mircea Lucescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tehnicianul a lasat să se înţeleagă faptul că obiectivul impus selecţionerului Victor Piţurcă de conducerea Federaţiei Române de Fotbal, calificarea la Euro 2016, este unul prea îndepărat.

"Totul depinde de cât de mult crede această naţională în şansele ei. Important este dacă jucătorii şi antrenorii au încredere în această naţională pentru că mi se par două meciuri absolut abordabile. Celelalte la fel, în afara Olandei, care nici ea nu se mai prezintă la nivelul la care au fost. Turcia şi Ungaria sunt la nivelul nostru, cu jucători nu peste nivelul fotbaliştilor noştri. Deci posibilităţi de calificare există dacă n-am spune mereu că aşteptăm 2016 sau ce alt campionat care urmează", a spus Lucescu.

Antrenorul a adăugat că echipa naţională se află pe o pantă descendentă dacă se sperie de adversari înainte de începerea partidelor din preliminarii. "Eu mă aşteptam să se plece la acest război cu foarte multă încredere, cu foarte multă dorinţă de performanţă. Eu aşa am făcut întotdeauna. Dau un exemplu, am fost la Nyon (n.r. - la întâlnirea anuală a antrenorilor din cadrul UEFA Club Elite) şi m-am trezit decan de vârstă printre toţi acei antrenori mai tineri. Fiecare în parte aşteaptă un cuvânt, un mod de a gândi care să explice rezultatele obţinute... Chestii pentru care în România nu există interes. Cei de acolo mai întreabă, aici mai puţin. Această grupă a României nu mi se pare mai tare decât altele. Ungaria, Turcia sunt la nivelul nostru, poate doar Olanda este superioară... Dar celelalte nu mi s-a părut că au făcut asemenea rezultate încât să ne sperie. Dacă ne speriem înainte de a începe şi căutăm tot felul de alibiuri şi justificări atunci înseamnă că suntem pe o pantă descendentă foarte serioasă", a precizat tehnicianul.

Întrebat dacă FRF a greşit stabilind ca obiectiv obţinerea calificării la Euro 2016, Mircea Lucescu, care i-a aşteptat la aeroport pe jucătorii formaţiei Şahtior, a răspuns: "Nu mă mai bagaţi în polemici".

Echipa naţională a României întâlneşte în primele două meciuri din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014, Estonia, în deplasare, astăzi, de la ora 21.00, respectiv Andorra, pe Arena Naţională din Bucureşti, la 11 septembrie, de la ora 20.30.

Şahtior Doneţk întâlneşte, astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul "Ilie Oană", formaţia Petrolul Ploieşti, iar duminică, de la ora 18.00, pe arena "Giuleşti - Valentin Stănescu", echipa Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici