Lucian Bute a primit o diplomă de excelenţă şi un trofeu din partea ANS

Campionul mondial la box profesionist, Lucian Bute, a fost felicitat, miercuri, de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, care i-a oferit sportivului o diplomă de excelenţă şi un trofeu pentru performanţa obţinută la Montreal.

4 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute a primit o diplomă de excelenţă şi un trofeu din partea ANS

Lucian Bute a primit o diplomă de excelenţă şi un trofeu din partea ANS

Belu a precizat că, din păcate, ANS nu îl poate premia în bani pe Lucian Bute. "Sprijinul pe care noi, instituţional, i-l putem acorda lui Lucian Bute este destul de anevoios de realizat. Banii care se gestionează în boxul profesionist vin din alte zone şi din alte surse. Organizarea ANS şi în relaţia cu federaţiile finanţate de la bugetul de stat este strict legată de sportul amator. Nu putem să amestecăm lucrurile", a explicat Belu, adăugând că Bute va primi cu siguranţă un trofeu anul viitor, în cadrul Galei Sportului Românesc.

Preşedintele ANS a subliniat că Lucian Bute este un pugilist atipic, care nu şi-a adăugat la numele său un pseudonim războinic, ca majoritatea sportivilor din boxul profesionist. "Este de apreciat că Lucian Bute nu este Terminatorul, Distrugătorul, Fiara sau Taifunul. El este Lucian Bute şi este al nostru. Presa canadiană l-a numit, pe bună dreptate, un domn al ringului. Caracterul, demnitatea, modul în care se comportă în ring, felul în care îşi pregăteşte meciurile explică această apreciere. Bute nu este un guraliv, nu încearcă să facă spectacol la cântar, ci se prezintă cu ceea ce are în bagaj şi domină meciul. Are o pregătire fizică ieşită din comun. Este un model şi trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a-l folosi", l-a lăudat Belu pe pugilistul legitimat la clubul canadian Interbox.

Lucian Bute, care a venit la întâlnirea cu preşedintele ANS deşi este răcit şi se află sub tratament, a declarat că se simte onorat şi mândru că este român. "Am muncit foarte mult în patru ani de când am semnat cu Interbox. A fost o muncă extraordinară, m-am antrenat şase zile din şapte, câte două antrenamente pe zi, dar a meritat. Nu vreau să mă opresc aici. Sunt foarte fericit că sunt român, mă bucur că sunt acasă şi voi veni mereu cu drag aici", a spus Bute.

Campionul mondial a afirmat că a fost foarte motivat în meciul cu columbianului Alejandro Berrio. "Tot timpul am crezut în victorie. Am fost foarte bine pregătit, m-am simţit excelent. Şi la cântar, când l-am privit pe Berrio în ochi am simţit că îi este frică de mine. Eu am avut multă încredere, am fost stăpân pe luptă şi am controlat meciul în totalitate. Deja în repriza a şaptea, a opta ştiam că voi câştiga, eram sigur de victorie", a povestit pugilistul, care s-a arătat încrezător că România va avea în curând un nou campion mondial, pe coechipierul său de la Interbox, Adrian Diaconu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici