Lucian Bute va boxa cu Librado Andrade la Quebec

Lupta dintre pugilistul român Lucian Bute şi mexicanul Librado Andrade, programată la 28 noiembrie şi având ca miză centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, va avea loc în oraşul canadian Quebec, informează site-ul tsn.ca.

18 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute va boxa cu Librado Andrade la Quebec

Lucian Bute va boxa cu Librado Andrade la Quebec (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"De un an încercăm să stabilim meciul lui Bute în Quebec City. Am fi vrut să se dispute în 10 iulie, dar anumite circumstanţe ne-au împiedicat. De data aceasta, proiectul decurge bine", a declarat, preşedintele Grupului Sportscene (care conduce clubul InterBox), Jean Bedard, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Au existat speculaţii referitoare la programarea meciului în SUA, chiar dacă Bute (24 de victorii, nicio înfrângere) domiciliază în Montreal, iar Andrade (28 de victorii, două înfrângeri) se antrenează în acelaşi oraş canadian. S-a vehiculat şi ideea disputării luptei în Mexic, iar după ce şi această variantă a căzut s-a stabilit ca locul întâlnirii să fie Quebec.

Bute şi Andrade s-au întâlnit în 24 octombrie 2008, în Bell Centre din Montreal, când Bute a dominat 11 runde, însă a fost trimis la podea în cea de-a 12-a (şi ultima), iar arbitrul a încheiat lupta când românul s-a ridicat. Astfel, Bute şi-a apărat pentru a doua oară centura mondială, impunându-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat după meci, că arbitrul l-a favorizat pe Bute, încetând să numere atunci când românul se afla la podea. Presa canadiană a scris, tot în acea perioadă, că arbitrul a numărat prea încet şi românul a fost salvat de gongul final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici