Luciano Moggi, condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în apel

Fostul director general al clubului Juventus Torino Luciano Moggi a fost condamnat, marţi, la Napoli, de instanţa de apel, la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, în procesul Calciopoli 2006.

84 afișări
Imaginea articolului Luciano Moggi, condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în apel

Luciano Moggi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Moggi a fost judecat ca şef al grupării care a trucat rezultatele din campionatul Italiei şi a fost condamnat pentru "asociere mafiotă" şi "fraudă sportivă".

Luciano Moggi fusese condamnat de prima instanţă la cinci ani şi patru luni de închisoare.

Fostul şef al arbitrilor din Italia, Pierluigi Pairetto, a fost condamnat la doi ani de închisoare, la fel ca fostul vicepreşedinte al Federaţiei Italiene de Fotbal, Innocenzo Mazzini.

Un alt fost şef al arbitrilor italieni, Paolo Bergamo, va fi judecat la altă dată, deoarece avocata sa, Silvia Morescanti, este însărcinată şi nu a putut fi prezentă la proces. La prima instanţă, Bergamo a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisioare, cea mai mare pedeapsă după cea primită de Moggi.

Avocatul lui Luciano Moggi, Maurilio Prioreschi, a anunţat că va contesta şi această decizie.

În schimb, preşedinţii cluburilor AC Fiorentina şi Lazio Roma, Andrea Della Valle, respectiv Claudio Lotito, au fost lăsaţi în libertate, deoarece frauda sportivă în cazul lor s-a prescris.

Ca urmare a scandalului Calciopoli din 2006, Juventus a pierdut două titluri de campioană şi a fost retrogradată. De asemenea, cluburi ca AC Milan, Lazio Roma, AC Fiorentina şi Reggina au fost sancţionate cu pierderea de puncte, iar preşedintele grupării Reggina, Pasquale Foti, a fost condamnat deja la 18 luni de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici