Lucie Safarova, ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

Jucătoarea cehă de tenis Lucie Safarova, locul 9 WTA, a obţinut calificarea la Turneul Campioanelor, după ce sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, locul 14 WTA, a fost învinsă, joi, în sferturile de finală ale Kremlin Cup.

254 afișări
Imaginea articolului Lucie Safarova, ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

Lucie Safarova, ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

Navarro era singura jucătoare care ar fi putut să o întreacă pe Safarova în clasamentul pe 2015, cu condiţia să ajungă în finala turneului de la Moscova. Însă spaniola a pierdut, joi, cu scorul de 1-6, 2-6, partida cu rusoiaca Daria Kasatkina, locul 104 WTA, venită din calificări.

La Turneul Campioanelor, care va începe duminică, participă cele mai bune opt jucătoare în anul în curs. Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a declarat forfait pentru ediţia din 2015.

Cele opt jucătoare vor fi împărţie în două grupe de patru sportive. În faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând a se califica în semifinale, fază în care se vor întâlni ocupanta locului 1 dintr-o grupă cu ocupanta locului 2 din cealaltă grupă. Învingăoarele din semifinale îşi vor disputa trofeul.

Şapte jucătoare obţinuseră până joi calificarea la Singapore: Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, Garbine Muguruza (Spania), locul 4 WTA, Maria Şarapova (Rusia), locul 3 WTA, Petra Kvitova (Cehia), locul 5 WTA, Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 6 WTA, Angelique Kerber (Germania), locul 7 WTA şi Flavia Pennetta (Italia), locul 8 WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici