Lucrările pentru noua sală polivalentă din Bucureşti vor începe în vara lui 2020. Costurile ar putea ajunge la 130 de milioane de euro

Marius Coajă, consilier al Primăriei Capitalei, a anunţat că o sală polivalentă cu o capacitate de 20.000 de locuri va fi construită începând cu vara anului 2020, între Arena Naţională şi Patinoarul Mihai Flamaropol.

392 afișări
Imaginea articolului Lucrările pentru noua sală polivalentă din Bucureşti vor începe în vara lui 2020. Costurile ar putea ajunge la 130 de milioane de euro

Lucrările pentru noua sală polivalentă din Bucureşti vor începe în vara lui 2020. Costurile ar putea ajunge la 130 de milioane de euro

Coajă spune că lucrările vor începe imediat după încheiera EURO 2020 (12 iulie), sala polivalentă urmând să fie finalizată în 28 de luni. Costurile totale ale construcţiei ar urma să se ridice la 130 de milioane de euro, iar capacitatea sălii va fi de 20.000 de locuri.

"Avem în derulare un contract de proiectare şi de construcţie pentru această sală polivalentă. Aceasta va fi construită undeva între stadionul Arena Naţională şi Patinoarul Mihai Flamaropol. Se elaborează proiectul tehnic şi vom începe construcţia imediat după finalul lui Euro 2020. De ce? Pentru că, indiferent de cât de repede ne-am fi mişcat cu elaborarea proiectului, avem condiţie pusă de UEFA ca în zona respectivă să fie amenjată o parcare pentru turneul final. De la eliberarea ordinului de construcţie, lucrarea va dura 28 de luni. Mai exact din vara lui 2020", a declarat Marius Coajă, luni, la Digi Sport.

Consilierul Primăriei Capitalei spune că au fost purtate discuţii cu fiecare federaţie pentru a vedea care sunt dorinţele acestora.

"Va fi o sală cu 20.000 de locuri. 16.000 vor fi pe scaune şi 4.000, cu scaune mobile. Am vorbit cu fiecare federatie în parte pentru a vedea ce-şi doreşte fiecare, pentru că va fi o sală multifuncţională, cu parcare subterană, cu parcare exterioară pentru autocare şi cu încă şase terenuri de sport, pentru fiecare disciplină în parte. Suma va fi de 130 de milioane de euro, bani ce vor fi utilizaţi pentru proiect, execuţie, plus dotări pentru fiecare sport în parte", a mai spus Coajă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici