Luminiţa Huţupan: Rusia, cu o singură înfrângere a încheiat pe 5, noi, cu 4 înfrângeri, pe podium

Luminiţa Huţupan Dinu, fostul portar al naţionalei României, a declarat pentru MEDIAFAX, după ce tricolorele au cucerit medaliile de bronz mondiale, că fetele merită tot respectul pentru cum au luptat, dând exemplul Rusiei, care, cu o singură înfrângere la CM din Danemarca, a încheiat pe locul 5.

583 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Huţupan: Rusia, cu o singură înfrângere a încheiat pe 5, noi, cu 4 înfrângeri, pe podium

Luminiţa Huţupan: Rusia, cu o singură înfrângere a încheiat pe 5, noi, cu 4 înfrângeri, pe podium (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

"Sunt fete de aur, pentru mine sunt fete de aur. S-au mobilizat şi au demonstrat asta. Nici nu mi-am făcut probleme după meciul cu Norvegia din semifinale că nu vom bate Polonia şi nu vom lua medaliile de bronz. Am vorbit cu ele, toate mi-au spus că nu le e teamă de Polonia şi aşa a şi fost. Uitaţi-vă ce înseamnă să ai noroc, dar şi să lupţi pentru el: marea forţă Rusia, cu o singură înfrângere în competiţie a încheiat pe locul 5, iar noi, cu patru înfrângeri, am luat medalia de bronz", a declarat fostul portarul al naţionalei, pentru MEDIAFAX.

Luminiţa Huţupan Dinu a lăudat şi staful naţionalei. "După trei înfrângeri se făceau glume pe seama antrenorului Tomas Ryde că plânge. Eh, acum plânge de fericire. Iar alături de el, tot staful naţionalei, pentru că toţi trebuie lăudaţi. Cei din staful medical le-au pus pe picioare pe fete, orice probleme de sănătate au avut. Merită felicitaţi cu toţii, toţi formează echipa României, nu doar fetele. Bravo fetelor că au făcut spectacol handbalistic până în ultima secundă şi ne-au făcut fericiţi în pragul Crăciunului".

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Echipa României a încheiat Campionatul Mondial cu o medalie – bronz în acest caz, după 10 ani de când a urcat ultima dată pe podium, la ediţia din 2005, când a cucerit medalia de argint, fiind învinsă atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerită de România este prima din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, anterior având o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

La CM din Danemarca, tricolorele au obţinut următoarele rezultate: în grupa D, pe care a încheiat-o pe locul 4 - 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia şi 27-30 (16-17) cu Rusia, în optimile de finală – 25-22 (13-18) cu Brazilia, în sferturile de finală – 31-30 (13-10, 27-27) cu Danemarca şi în semifinale, 33-35 (14-17, 27-27) cu Norvegia, ultimele două partide fiind decise după prelungiri.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

La ediţia din 2013, când titlul mondial a fost cucerit de Brazilia, România s-a clasat pe locul 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici