Luminiţa Talpoş, în duelul aşilor la maratonul de la Viena

Atleta Luminiţa Talpoş va concura, duminică, în cea de-a 29-a ediţie a maratonului de la Viena, unde şi-au mai anunţat prezenţa Haile Gebrselassie, Paula Radcliffe, câştigătorii ediţiei precedente, etiopianca Fate Tola şi kenyanul John Kiprotich.

127 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Talpoş, în duelul aşilor la maratonul de la Viena

Luminiţa Talpoş, în duelul aşilor la maratonul de la Viena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Talpoş, care s-a clasat la Viena de două ori pe prima poziţie a podiumului (în 2007 şi în 2008, când a reuşit şi cel mai bun timp personal), se va alinia la start alături de câştigătorii ediţiei precedente - etiopianca Fate Tola şi kenyanul John Kiprotich - precum şi de atleţii kenyeni Henry Sugut (câştigătorul din 2010) şi Gilbert Kirwa (2009) şi de fostul campion mondial la maraton Luke Kibet (câştigător la Viena în 2007).

Haile Gebrselassie, dublu campion olimpic şi de nouă ori campion mondial, considerat a fi cel mai mare alergător al tuturor timpurilor, revine cu această ocazie în capitala Austriei.

Alături de britanica Paula Radcliffe, deţinătoarea recordului mondial la maraton, Haile Gebrselassie va alerga la categoria semimaraton, într-o "cursă de urmărire" inedită: Paula Radcliffe va beneficia de un avans (care urmează să fie stabilit zilele acestea), iar Gebrselassie va porni cu restul concurenţilor, încercând să o ajungă din urmă pe Radcliffe pe parcursul celor 21,1 km.

Un alt duel important, de această dată pe distanţa clasică de 42,195 kilometri, se va da între şase foşti câştigători ai maratonului de la Viena, care vor încerca fiecare să reitereze performanţa obţinută în capitala Austriei.

Ediţia din acest an a maratonului se bucură de un număr record de participanţi: aproape 36.000 de alergători s-au înscris deja la maratonul din capitala Austriei. Cursa va putea fi urmărită live pe site-ul evenimentului www.vienna-marathon.com, începând cu ora 08.40 (09.40 ora României).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici