Lupescu: Pentru mine e clar că a fost vorba de trafic de influenţă în cazul "valiza"

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pentru el, în cazul "valiza" a fost trafic de influenţă, acuzându-l totodată pe preşedintele CAF, Daniel Florea, pe care-l consideră omul lui Dragomir, că vrea să-şi facă imagine pe spinarea federaţiei.

19 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Pentru mine e clar că a fost vorba de trafic de influenţă în cazul "valiza"

Lupescu: Pentru mine e clar că a fost vorba de trafic de influenţă în cazul "valiza" (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru mine e clar că a fost trafic de influenţă. Nu ştiu pe ce căi, politică sau bănească. A venit Dragomir în şedinţa Comitetului Executiv şi analiza lui a fost că toate trei comisiile au judecat democratic şi că toate sunt ok şi e bine. Dar una dintre cele două părţi a greşit. Aşteptăm raportul întocmit de Dumitru Costin şi Constantin Anghelache şi să văd cine a greşit", a spus Lupescu.

Ionuţ Lupescu l-a acuzat pe finul său şi totodată preşedintele Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) că încearcă să candideze pentru un post de parlamentar şi că se foloseşte de FRF pentru a-şi crea notorietatea.

"Lansez un avertisment destul de serios în ceea ce priveşte implicarea nocivă a politicului în fotbal. De ceva vreme, Daniel Florea, care este şi finul meu, se foloseşte de numele meu şi al FRF pentru a-şi face o publicitate agresivă şi a lansat tot felul de acuze mincinoase. În spatele acestui joc murdar e intenţia lui de a candida pentru un post ca deputat sau senator pe listele unui mare partid politic şi mi-a sugerat de multe ori, dacă e posibil să vină la diferite emisiuni sportive şi să-şi facă publicitate. Pozând în apărătorul unei echipe foarte iubite speră să-şi facă notorietate", a explicat Lupescu.

Ionuţ Lupescu l-a acuzat pe Dumitru Dragomir că l-a protejat pe Daniel Florea şi a arătat că cei doi s-au întâlnit de mai multe ori la hotelul preşedintelui LPF.

Oficialul FRF a precizat că Daniel Florea a propus Comitetului Executiv al FRF ca unul dintre judecătorii CAF, Marian Lucu, să fie exlcus deoarece a votat pentru menţinerea deciziilor dictate de Comisiile de Disciplină şi Apel.

Directorul general al FRF a declarat că înaintea returului ediţiei trecute de campionat i-a convocat pe preşedininţii Comisiilor de Disciplină, Apel şi CAF pentru a respecta regulamentele. "Înainte de începutul returului ediţiei trecute de campionat, i-am convocat pe preşedinţii Comisiilor de Disciplină, Apel şi CAF şi le-am spus să aplice unitar şi să interpreteze în acelaşi mod probele. În cazurile foarte grele le-am spus să se consulte şi să aplice regulamentele unitar pentru că toate se sparg în capul meu şi al lui Mircea Sandu", a conchis Lupescu.

Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, la 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul "valiza cu bani" din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani şi i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă şi a primit o amendă de 200.000 de lei, iar preşedintele grupării ardelene, Anton Doboş, a primit aceeaşi sancţiune ca Gigi Becali. De asemenea, jucătorii Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi câte şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplină. Becali a primit o suspendare de şase luni, care nu îi interzice accesul pe stadion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici