Luptă finală în Campionatul Naţional de Raliuri. Tempestini, aproape de al şaptelea titlu

Ultima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano va decide şi numele campionului pentru sezonul 2022, Simone Tempestini fiind şi de această dată favorit să câştige.

197 afișări
Imaginea articolului Luptă finală în Campionatul Naţional de Raliuri. Tempestini, aproape de al şaptelea titlu

Luptă finală în Campionatul Naţional de Raliuri. Tempestini, aproape de al şaptelea titlu

Sixtuplul campion are nevoie de o clasare în Top 5 la Raliul Braşovului pentru a fi sigur că îşi adjudecă titlul cu numărul 7 din ultimii 8 ani, în timp ce Sebastian Barbu are nevoie de o victorie şi totodată să spere că pilotul clujean nu va va avea o evoluţie bună.

După ce în 2019 a avut lupta decisivă tot la Braşov, atunci când l-a avut ca rival pe Vali Porcişteanu, Simone Tempestini poate obţine un nou titlu în oraşul de sub Tâmpa, de data aceasta adversar direct fiind Sebastian Barbu. În vârstă de 28 de ani, Tempestini a câştigat 6 titluri în ultimele 7 sezoane, iar cu un nou succes de această dată s-ar apropia la un singur titlu de recordul absolut al legendarului Titi Aur.

Traseul de concurs al etapei finale din campionat s-a mutat acum pe macadam după ce în ultimii ani s-a desfăşurat pe asfalt, iar primele probe vor debuta astăzi la ora 13:00. Ultima ediţie desfăşurată tot pe macadam a fost câştigată în 2019 de acelaşi Tempestini, care deţine, de altfel, şi recordul de victorii la Braşov, 7.

Un total de 72 de echipaje s-au înscris la etapa care trage cortina peste sezonul 2022 în Campionatul Naţional de Raliuri Betano. Pe lângă titlul absolut, Tempestini îşi poate asigura la Braşov şi primul titlu dedicat campionatului pe macadam.

Un total de 10 modele cu configuraţie Rally2/R5 de ultimă generaţie se vor afla la startul probelor speciale, printre piloţii înscrişi numărându-se de cvadruplul campion absolut al Bulgariei, Miroslav Angelov.

Cu un total de 10 probe speciale pe o lungime de 119 kilometri, Raliul Braşovului se va încheia cu power stage-ul din Bran, programat sâmbătă la ora 16:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici