Lupte: Alina Vuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, la categoria 48 de kilograme

Sportiva română Emilia Alina Vuc s-a calificat, vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, disciplina lupte feminin, după ce a acces în finala categoriei 48 de kilograme din cadrul Turneului de calificare din Serbia, informează CSA Steaua Bucureşti.

296 afișări
Imaginea articolului Lupte: Alina Vuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, la categoria 48 de kilograme

Lupte: Alina Vuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, la categoria 48 de kilograme (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Pentru medalia de aur, Alina va lupta cu Elitsa Atanasova din Bulgaria. Alina Vuc (23 ani) a avut un parcurs foarte bun la Zrenjanin (Serbia). În sferturi, a invins-o categoric pe Jaqueline Suskia Schellin din Germania cu 11-1, iar în semifinale a trecut de Nataliya Pulkovska din Ucraina cu 6-5.

Potrivit Federaţiei Române de Lupte, 12 sportivi reprezintă România la turneul de calificare de la Zrenjanin, Serbia, în perioada 15-17 aprilie: lupte libere — Andrei Dukov (cat. 57 kg), George Bucur (65 kg), Marius Atofani (74 kg), Vlad Caraş (96 kg), Rareş Chintoan (130 kg); greco-romane — Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Ilie Cojocari (74 kg), Attila Tamas (85 kg); lupte feminin — Alina Vuc (48 kg), Estera Dobre (58 kg) şi Adina Popescu (69 kg).

Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, era foarte încrezător, înainte de competiţie, că Alina Vuc se va califica: ''Noi ne dorim să obţină biletele pentru Rio toţi cei 12 care sunt în lotul pentru Serbia. Dar sper să ne întoarcem cu 2-3 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de acolo. Am mare încredere în Alina Vuc (48 kg), este o sportivă în formă şi cred că se va califica încă de la acest prim turneu. Apoi, Estera Dobre este şi ea în formă şi sper să ne facă o bucurie la 58 de kilograme. Apoi este şi Virgil Munteanu, la categoria 59, care are şanse la greco-romane. Iar la libere avem aşteptări de la Andrei Dukov (57 kg) şi Rareş Chintoan (130 kg). Chintoan ar realiza o performanţă pentru că ar fi cea de-a patra participare la Jocurile Olimpice din cariera lui'', a afirmat oficialul FRL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici