Lynn Howells: Obiectivul României la Cupa Mondială este câştigarea a două partide

Antrenorul reprezentativei de rugby a României, Lynn Howells, a declarat că obiectivul "Stejarilor" la Cupa Mondială, competiţie pentru care selecţionata a obţinut calificarea săptămâna trecută, este câştigarea a două partide.

72 afișări
Imaginea articolului Lynn Howells: Obiectivul României la Cupa Mondială este câştigarea a două partide

Antrenorul reprezentativei de rugby a României, Lynn Howells (Imagine: Dan Tăutan/Mediafax Foto)

"Scopul nostru la Cupa Mondială este sa câştigăm două partide. Putem reuşi atâta timp cât vom începe să jucăm constant 80 de minute, să fim capabili să surprindem multe echipe. Am reuşit acest lucru în noiembrie, când am câştigat împotriva echipelor din Tonga şi Canada. Asta demonstrează că avem abilitatea să mergem în Anglia şi să jucăm la victorie. Dacă reuşim să obţinem două victorii la Cupa Mondială vom avea ocazia să ne pregatim pentru următoarea Cupă la fel ca echipele din primul eşalon valoric", a spus Howells, potrivit frr.ro.

Lynn Howells doreşte la fel ca omologul său din Georgia, Milton Haig, să se califice la Cupa Mondială de pe prima poziţie, în grupa cu Noua Zeelandă, campionii en-titre. Motivul principal al galezului este faptul că echipa calificată pe poziţia Europe 1 va disputa la 2 octombrie partida contra Noii Zeelande pe Millenium Stadium din Cardiff.

"Italia şi celelalte echipe din grupa D pot fi învinse, dar va trebui să jucăm foarte bine pentru a obţine victorii. Consider că pentru noi nu este important din ce grupă vom face parte, dar pentru mine personal ar fi foarte bine daca am juca împotriva Noii Zeelande pe Millenium Stadium", a precizat tehnicianul.

Romania, la fel ca Georgia, şi-a asigurat calificarea la Cupa Mondială din 2015 după ce a reuşit să se desprindă de Rusia, echipa clasată pe locul trei în grupa 1A a Cupei Europene a Naţiunilor (CEN).

"A fost un parcurs lung. Nu ne-am calificat doar anul acesta, campania de calificare s-a desfăşurat pe durata a doi ani. Este o mare oportunitate să fim calificaţi la Cupa Mondială cu două meciuri rămase de disputat în grupă", a declarat Howells.

Echipa României are programat următorul meci din CEN la Constanţa, la 8 martie, împotriva Belgiei, iar o saptamana mai târziu va disputa partida decisivă de la Tbilisi, care va stabili ierarhia în grupa 1A a Cupei Europene a Naţiunilor.

"Va fi o bună oportunitate pentru noi să jucăm meciul cu Georgia pe un stadion plin. Vom juca pentru câştigarea CEN şi pentru a stabili cine va fi Europe 1 la Cupa Mondială. Ambele echipe sunt mai relaxate fiind deja calificate", a afirmat Lynn Howells.

Primele două echipe clasate în Cupa Europeana a Naţiunilor sezoanele 2013 şi 2014 accede direct la Cupa Mondială din Anglia, de anul viitor. Romania se află în prezent pe poziţia a doua, la egalitate de puncte cu liderul Georgia.

Prima echipa calificată (Europe 1) va face parte din grupa C la Cupa Mondială, alaturi de Noua Zeelandă, Argentina, Tonga şi prima calificată din Africa. Pozitţa secundă în CEN (Europe 2) va face parte din grupa D şi va disputa meciuri cu Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici