Machac îl învinge surprinzător pe Djokovic şi ajunge în prima finală ATP la Geneva

Tomas Machac a obţinut cea mai mare victorie a carierei sale, vineri, la Gonet Geneva Open, unde l-a învins pe Novak Djokovic, numărul 1 mondial, cu 6-4, 0-6, 6-1, ajungând în prima sa finală în circuitul ATP.

243 afișări
Imaginea articolului Machac îl învinge surprinzător pe Djokovic şi ajunge în prima finală ATP la Geneva

Machac îl învinge surprinzător pe Djokovic şi ajunge în prima finală ATP la Geneva

Cehul, aflat la prima sa semifinală la nivelul circuitului ATP, s-a mişcat liber şi a lovit bine mingea împotriva lui Djokovic. Într-un meci cu multe oscilaţii, Machac a revenit de la 1-4 pentru a câştiga primul set, dar a fost învins de un Djokovic mai bun în setul al doilea. Dar după ce sârbul a câştigat al şaptelea game consecutiv în primul game al celui de-al treilea set, Machac a câştigat ultimele şase game-uri ale meciului pentru a obţine a doua sa victorie din carieră în faţa unui jucător din Top 10.

„Nu am nicio reacţie în acest moment, am luptat pentru fiecare minge", a declarat Machac, citat de atptour. „Când joci împotriva lui Novak, doar speri. Încerci doar să joci cât mai bine şi să vezi ce iese".

Djokovic s-a luptat fizic în unele momente şi a primit un time-out medical la finalul primului set. Cel mai în vârstă semifinalist din istoria turneului (37 ani), a părut mai proaspăt în setul al doilea şi s-a mişcat bine, înainte de a ceda în decisiv.

Jucătorul cu 98 de titluri la nivel de turneu, care avea ca obiectiv să ajungă în prima sa finală din acest sezon, se va deplasa la Roland Garros, unde îl va înfrunta în primul tur pe francezul Pierre-Hugues Herbert. Djokovic va încerca să se menţină pe locul 1 în clasamentul ATP la Paris, unde Jannik Sinner l-ar putea depăşi.

Machac, care l-a învins pe Andrey Rublev, pe atunci numărul 6 mondial, pentru prima sa victorie în Top 10 la Miami, în martie, a urcat 10 locuri, până pe 34 în clasamentul ATP Live Rankings, în urma victoriei sale în două ore şi şapte minute.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a reuşit 21 de lovituri câştigătoare, devenind primul ceh care ajunge în finala de la Geneva de la Tomas Smid, în 1987. Machac îl va înfrunta pe dublul campion Casper Ruud sau pe italianul Flavio Cobolli în meciul pentru titlu de sâmbătă.

„Abia aştept să joc pentru prima dată într-o finală", a declarat Machac.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici