Maghiarii au ajuns la fundul sacului. Ungaria renunţă la găzduirea Campionatelor Europene de patinaj din 2024

Ungaria a renunţat să mai găzduiască Campionatele Europene de patinaj artistic din 2024 ale Uniunii Internaţionale de Patinaj (ISU), deoarece Asociaţia Naţională de Patinaj din Ungaria (MOKSZ) nu mai dispune de fondurile necesare pentru organizarea evenimentului.

17054 afișări
Imaginea articolului Maghiarii au ajuns la fundul sacului. Ungaria renunţă la găzduirea Campionatelor Europene de patinaj din 2024

Maghiarii au ajuns la fundul sacului. Ungaria renunţă la găzduirea Campionatelor Europene de patinaj din 2024

Asociaţia a citat războiul din Ucraina şi creşterea ulterioară a preţurilor la energie ca fiind principalul motiv pentru care se confruntă cu dificultăţi financiare.

Campionatele ar fi trebuit să aibă loc la Budapesta între 22 şi 28 ianuarie anul viitor.

ISU a redeschis acum perioada de înscriere, ofertele trebuind să fie depuse până la 26 mai.

"Din cauza războiului prelungit din vecinătatea ţării noastre, a impactului acestuia asupra economiei şi a preţurilor la energie care afectează în mod semnificativ patinajul, Asociaţia Naţională de Patinaj din Ungaria se retrage de la Campionatele Europene de patinaj artistic şi dans pe gheaţă ISU 2024, după o lungă analiză", se arată într-o declaraţie a MOKSZ.

"MOKSZ a refuzat dreptul de organizare al Uniunii Internaţionale de Patinaj din cauza lipsei de resurse financiare adecvate pentru organizarea unor competiţii de înaltă calitate."

Campionatele urmau să fie a opta găzduire a evenimentului în capitală, după cele din 1895, 1909, 1955, 1963, 1984. 2004 şi ediţia din 2014.

Documentele MOKSZ precizează că organismul are un excedent de 255 de milioane de forinţi ( 690.000 de euro) pentru 2023, după un venit preconizat de 2,153 miliarde de forinţi (5,8 milioane de euro) şi cheltuieli de 1,898 miliarde de forinţi (5,1 milioane de euro).

MOKSZ, condus de preşedintele Lajos Kósa, a găzduit la începutul acestei luni o reuniune de evaluare a sezonului care a arătat semne de probleme în departamentul de patinaj artistic al organismului.

MOKSZ a raportat anterior închiderea temporară forţată a mai multor patinoare din întreaga ţară şi a menţionat, de asemenea, "creşterea semnificativă a costurilor de pregătire şi de competiţie".

În ciuda problemelor, organizaţia a susţinut că managementul său este stabil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici