Majoritatea antrenorilor echipelor din Liga I sunt de acord cu Rădulescu

Majoritatea antrenorilor formaţiilor din Liga I s-a declarat de acord cu propunerea directorului Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, de a interzice unui tehnician să pregătească două echipe într-un sezon la acelaşi nivel.

2 afișări
Imaginea articolului Majoritatea antrenorilor echipelor din Liga I sunt de acord cu Rădulescu

Majoritatea antrenorilor echipelor din Liga I sunt de acord cu Rădulescu

Antrenorul echipei Politehnica Iaşi, Ionuţ Popa, susţine că măsura le va proteja, în viitor, interesele, pentru că tehnicienii se află întotdeauna "la cheremul" conducătorilor, al patronilor, al jucătorilor şi chiar al suporterilor. "Discut de foarte multe ori cu Mircea Rădulescu, care este un tip isteţ şi care ţine cu antrenorii. Măsura mi se pare foarte bună, pentru că, vedeţi şi voi, că vin atâţia antrenori de afară şi se demonstrează că românii sunt mai valoroşi. Cred că, prin această măsură, Mircea Rădulescu vrea să ne protejeze. Noi antrenorii suntem în bătaia puştii, suntem la cheremul conducătorilor, al patronilor, al jucătorilor şi chiar al suporterilor. Avem şi un paradox: întotdeauna un patron sau preşedinte te ia de bun ce eşti şi te dă afară când nu mai eşti bun, dar noi cred că rămânem la aceeaşi valoare, poate chiar progresăm", a spus Popa.

Intenţia lui Mircea Rădulescu este susţinută şi de Petre Grigoraş, tehnicianul Oţelului Galaţi. "Sunt de acord cu această propunere, deşi, la prima vedere, ar părea că e în dezavantajul antrenorilor. Eu cred că e o măsură în favoarea lor. Nimănui nu-i convine să-şi mute bagajele pe la vreo trei echipe într-un an. Este clar că o astfel de măsură ar duce la o mai mare stabilitate pe banca tehnică. În mod normal nici nu ar trebui să apară o astfel de propunere dacă s-ar respecta legile nescrise ale fotbalului şi i s-ar da timp unui antrenor să-şi demonstreze calităţile", a menţionat Grigoraş.

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău, curtat în aceste zile de conducerea echipei Dinamo, susţine că această măsură, în cazul în care ar fi adoptată, oferă o mai mare stabilitate campionatului. "Este o idee foarte bună, pentru că aşa se proceadeză şi în străinătate. Astfel de măsuri dau o mai mare stabilitate campionatelor. În aceste condiţii, conducătorii de cluburi vor fi mult mai atenţi, iar antrenorii se vor simţi mai protejaţi. Pe de altă parte, antrenorii vor fi şi ei, la rândul lor, mult mai responsabili şi vor încerca să-şi facă datoria cât mai bine pentru a nu îşi pierde postul, iar cluburile nu vor schimba atât de des antrenorii, de la o etapă la alta, pentru că vor risca să rămână fără ei", a precizat Sabău.

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Gheorghe Mulţescu, susţine că, printr-o asemenea măsură, se doreşte o aliniere la regulile internaţionale, iar aplicarea ei din sezonul următor ar da posibilitatea unei perioade de tranziţie. "Este o regulă internaţională la care domnul profesor (n.r. - Mircea Rădulescu) vrea să alinieze şi campionatul nostru. Pe mine nu mă deranjează, pentru că trebuia luată o măsură contra migraţiei. E bine că regula se va aplica abia de anul viitor, pentru că e nevoie de o perioadă de tranziţie", a explicat Mulţescu.

În schimb, antrenorul echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, nu împărtăşeşte opiniile colegilor săi şi consideră că intenţia lui Mircea Rădulescu este "o prostie". "Nu mi se pare normal ceea ce propune nea Mircea (n.r. - Mircea Rădulescu). Este o regulă care nu există în nicio altă ţară şi nu ştiu dacă ar fi să o impunem în campionatul nostru. În primul rând, contează condiţiile în care pleacă un antrenor de la o echipă. Dacă te dă afară, cum să nu mai antrenezi în acelaşi eşalon? Sunt lucruri care sunt stipulate deja în contractul pe care antrenorul îl semnează cu clubul, astfel că nu poate cineva, din exterior, cum ar fi federaţia, să impună regulile pe care le doreşte. Trebuie să fie o logică în tot aceast subiect", a spus Munteanu.

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Rădulescu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că va propune Comitetului Executiv al FRF ca din sezonul următor un tehnician să nu mai poată antrena două echipe din acelaşi eşalon într-un sezon competiţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici