Mama lui Steve Darcis: Sunt la fel de surprinsă ca Nadal că băiatul meu a jucat atât de bine

Mama tenismanului belgian Steve Darcis, Marie-Agnes Thunus, a declarat, marţi, că este la fel de surprinsă ca spaniolul Rafael Nadal că fiul său, locul 135 ATP, a jucat atât de bine în meciul din primul tur de la Wimbledon.

235 afișări
Imaginea articolului Mama lui Steve Darcis: Sunt la fel de surprinsă ca Nadal că băiatul meu a jucat atât de bine

Steve Darcis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marie-Agnes Thunus, în vârstă de 50 de ani, crede că Nadal a fost surprins de cât de bine a jucat Steve în meciul din primul tur disputat pe terenul central.

"Este minunat. A jucat foarte bine. Cred că Nadal a fost surprins de cât de bine a jucat. La fel şi noi! Poate el câştiga acum Wimbledon? Nu pot să spun acum. Una este să învingi unul dintre cei mai buni jucători, dar va mai trebui să învingă jucători ca Federer sau Murray pentru a câştiga. Sunt multe necunoscute. Momentan, ne bucurăm de această victorie împotriva lui Nadal", a spus Thunus, care este profesoară de sport, citată de London Evening Standard.

Marie-Agnes Thunus a menţionat că nu a apucat încă să discute cu fiul său. "Prietena lui, Lauranne, stă cu mine, împreună cu fiica lor de trei săptămâni. Suntem atât de fericiţi pentru el. Nu am apucat să vorbesc încă cu el, pentru că a fost ocupat să discute cu presa", a completat ea.

Steve Darcis a dezvăluit că, după ce şi-a aflat adversarul la tragerea la sorţi, prima sa reacţie a fost: "La naiba, ăsta e ghinion".

"Ştiam că va fi foarte, foarte dificil, dar a fost un meci mare de la început până la final. Nadal este doar al doilea tenisman din top 10 pe care l-am învins. Este una dintre cele mai mari victorii din cariera mea, aşa că sunt foarte, foarte fericit. Cred că am servit foarte bine şi am putut folosi foarte mult slice-ul", a adăugat Darcis.

Rafael Nadal, cap de serie numărul 5, a fost eliminat în primul tur la Wimbledon de belgianul Steve Darcis, locul 135 mondial, care s-a impus în trei seturi, 7-6 (4), 7-6 (8), 6-4.

Nadal a fost eliminat pentru prima oară în carieră în runda inaugurală la un turneu de Grand Slam. Spaniolul nu a fost niciodată eliminat la un Grand Slam de un jucător atât de slab clasat precum Darcis, locul 135, la 29 de ani.

Anul trecut, Nadal a fost eliminat în turul doi la Wimbledon de cehul Lukas Rosol.

Steve Darcis, în vârstă de 29 de ani, este jucător profesionist din 2003, reuşind să câştige în carieră 1,7 milioane de dolari. Cea mai bună clasare în ATP a fost locul 44, în 2008. El a câştigat două titluri, iar la turneele de Grand Slam nu a trecut niciodată de turul trei.

În schimb, Nadal (27 de ani) este profesionist din 2001 şi a câştigat peste 55 de milioane de dolari din tenis, reuşind să obţină şi 57 de trofee, dintre care 12 de Grand Slam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici