Manchester City a câştigat campionatul Angliei cu goluri marcate în minutele 90+2 şi 90+4 ale ultimei etape

Edin Dzeko şi Sergio Aguero au adus victoria lui Manchester City, la care evoluează şi portarul Costel Pantilimon, şi totodată titlul de campioană a Angliei după 44 de ani, după ce au înscris golulurile de 2-2, respectiv 3-2 în minutele 90+2 şi 90+4 ale meciului cu Queens Park Rangers.

383 afișări
Imaginea articolului Manchester City a câştigat campionatul Angliei cu goluri marcate în minutele 90+2 şi 90+4 ale ultimei etape

Manchester City a câştigat campionatul Angliei cu goluri marcate în minutele 90+2 şi 90+4 ale ultimei etape (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

City avea nevoie de o victorie în ultima etapă, pe teren propriu, cu QPR, pentru a se menţine pe primul loc în faţa rivalei locale, Manchester United.

Zabaleta a deschis scorul în minutul 39 pentru gazde, dar QPR a întors meciul în repriza a doua prin golurile marcate de Cisse, în minutul 48, şi Mackie, în minutul 66.

Scorul s-a păstrat până aproape de final, când Manchester City a reuşit o victorie ce părea imposibilă după ce bosniacul Edin Dzeko şi argentinianul Kun Aguero au marcat în două minute.

La final, specatorii de pe Ettihad Stadium au invadat terenul de joc.

Manchester United câştigase meciul de la Sunderland, cu 1-0 (Rooney 20), şi elevii lui Alex Ferguson aşteptau pe teren cu sufletul la gură deznodământul de la Manchester.

City şi United au terminat la egalitate de puncte, 89, dar "cetăţenii" au devenit campioni la golaveraj. Acesta este al treilea titlu din istoria lui City, după cele câştigate în 1936/1937 şi 1967/1968.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici