Mani Gyenes este pe locul 1 după prima etapă a Dakar Rally 2021 la categoria Malle Moto

  • Dakar Rally 2021 a început duminică dimineaţă, primii la start fiind ryderii de la categoria motociclete.
  • Mani Gyenes a terminat pe primul loc la categoria Malle Moto.
  • Etapa a măsurat 623 de kilometri, din care 277 de kilometri de probă specială.
484 afișări
Imaginea articolului Mani Gyenes este pe locul 1 după prima etapă a Dakar Rally 2021 la categoria Malle Moto

Mani Gyenes este pe locul 1 după prima etapă a Dakar Rally 2021 la categoria Malle Moto

Emanuel Gyenes a plecat al 33-lea, în etapa cu numărul 1 a Dakar Rally 2021, ce se defăşoară în Arabia Saudită. Etapa a însumat 623 kilometri, din care 277 au fost pe probă specială. Mani a încheiat proba specială desfăşurată pe traseul dintre localităţile Jeddah şi Bisha (277 km) în 4 ore şi 20 de secunde. Cu acest timp românul ocupă după prima etapă locul 36 în clasamentul general şi locul 1 la categoria Original by Motul - Malle Moto, cea a concurenţilor ce nu beneficiază de echipaj de asistenţă.

Etapa a fost câştigată la moto de australianul Toby Price (Redbull KTM Factory Team) cu timpul de 3 ore, 18 minute şi 26 secunde, urmat la 31 de secunde de argentinianul Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team 2021) şi la 32 de secunde de Matthias Walkner (Redbull KTM Factory Team).

Fiind doar prima etapă, clasamentul general este identic. La finalul etapei, trei concurenţi au fost nevoiţi să abandoneze, toţi din motive medicale, în urma unor accidentări.

La clasa auto, etapa a revenit legendarului spaniol Carlos Sainz, alături de Lucas Cruz, urmaţi de un alt monstru sacru al competiţiei, francezul Stephane Peterhansel, asistat de Edouard Boulanger, ambele cupluri concurând pentru X-Raid Mini JCW Team.

Pe locul 3 au terminat cehii Martin Prokop şi Viktor Chytka, de la Benzina Orlen Team.

La cursă a participat şi echipajul românesc Transcarpatic Rally Team, alcătuit din Claudiu Barbu și Marius Lupu, înscrişi la clasa auto SSV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici