Manuel Neuer, cel mai bun portar al anului

Portarul german al echipei Bayern Muncehn, Manuel Neuer, a fost desemnat cel mai bun goalkeeper în anul 2014, într-o ierarhie realizată de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

304 afișări
Imaginea articolului Manuel Neuer, cel mai bun portar al anului

Manuel Neuer, cel mai bun portar al anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Neuer, câştigător cu Bayern Munchen în Bundesliga şi campion mondial cu naţionala Germaniei, a acumulat 216 puncte şi l-a devansat pe belgianul Thibaut Courtois (Atletico Madrid/Chelsea Londra), care a primit 96 de puncte.

Pe podium s-a mai situat portarul naţionalei din Costa Rica Keylor Navas (Levante/Real Madrid), cu 46 de puncte.

Pe următoarele poziţii s-au clasat italianul Gianluigi Buffon (Juventus Torino), cu 26 de puncte, chilianul Claudio Bravo (Real Sociedad/FC Barcelona), cu 16 puncte, argentinianul Sergio Romero (AS Monaco/Sampdoria Genova), cu 14 puncte, mexicanul Guillermo Ochoa (AC Ajaccio/Malaga), cu 13 puncte, cehul Petr Cech (Chelsea Londra), cu 4 puncte, şi francezul Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) şi nigerianul Vincent Enyeama (OSC Lille), ambii cu câte 2 puncte.

Câştigătorul ultimelor cinci ediţii a fost spaniolul Iker Casillas (Real Madrid).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici