Maratonistă suspendată pentru 12 luni după ce a folosit o maşină în timpul unei curse la care participa

  • Joasia Zakrzewski, o maratonistă profesionistă din Scoţia, a fost suspendată pentru 12 luni de către UK Athletics după ce a folosit o maşină în timpul cursei GB Ultras Manchester to Liverpool şi a ascuns faptul că a parcurs o parte din cursă în mod non-competitiv.
  • Panelul disciplinar a subliniat gravitatea faptei, menţionând că Zakrzewski, o atletă experimentată şi manager de echipă, avea responsabilitatea de a respecta regulile, iar suspendarea include interdicţii de participare la competiţii sub jurisdicţia UK Athletics şi de reprezentare a Marii Britanii.
890 afișări
Imaginea articolului Maratonistă suspendată pentru 12 luni după ce a folosit o maşină în timpul unei curse la care participa

Sursa foto: facebook.com/GB Ultras Community

O maratonistă profesionistă din Scoţia, Joasia Zakrzewski, a fost suspendată pentru 12 luni de către UK Athletics după ce a folosit o maşină în timpul cursei GB Ultras Manchester to Liverpool. Zakrzewski a acceptat o călătorie cu maşina unui prieten şi a ajuns pe locul al treilea, ascunzând faptul că a parcurs o parte din cursă în mod non-competitiv. Ea a recunoscut că a fost o "eroare masivă" să primească trofeul locului al treilea, atribuindu-o oboselii şi jet lag-ului după ce a venit din Australia în noaptea precedentă, potrivit CNN.

Într-o scrisoare depusă la panelul disciplinar independent al UK Athletics, atleta a declarat: "Accept acţiunile mele în ziua în care am călătorit cu maşina şi apoi am terminat ulterior alergarea, trecând linia de sosire şi primind în mod inadecvat o medalie şi un trofeu, pe care nu le-am returnat imediat, aşa cum ar fi trebuit."

Panelul disciplinar a decis să o suspende timp de 12 luni de la competiţiile sub jurisdicţia UK Athletics şi de la reprezentarea Marii Britanii. De asemenea, i s-a interzis să antreneze şi să coordoneze echipe sau persoane pe toată perioada suspendării. Panelul a subliniat gravitatea faptei, menţionând că Zakrzewski, o atletă experimentată şi manager de echipă, avea responsabilitatea de a respecta regulile.

După cursă, datele de urmărire au evidenţiat neregularităţi în timpul lui Zakrzewski. Aceasta a declarat că s-a rătăcit şi a avut probleme la picior, motiv pentru care a acceptat o călătorie cu maşina unui prieten. Zakrzewski a negat că a avut intenţia de a înşela şi a respins acuzaţiile de acţiuni lipsite de integritate. Atleta are posibilitatea de a face apel împotriva deciziei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici