Maratonul oraşului New York, câştigat de un nume de legendă

Campioana olimpică Peres Jepchirchir a câştigat duminică cea de-a 50-a ediţie a Maratonului oraşului New York, supravieţuind unei lupte palpitante între trei concurente, înainte de a sprinta spre linia de sosire, compatriotul ei kenyan Albert Korir câştigând cursa masculină.

766 afișări
Imaginea articolului Maratonul oraşului New York, câştigat de un nume de legendă

Campioana olimpică Jepchirchirchir şi Albery Korir câştigă Maratonul oraşului New York

Jepchirchir este prima atletă care a cucerit aurul olimpic şi a câştigat celebra cursă newyorkeză în acelaşi an, ea trecând linia de sosire în două ore, 22 de minute şi 39 de secunde, compatrioata Viola Cheptoo şi etiopianca Ababel Yeshaneh terminând pe locurile doi, respectiv trei.

"După ce am câştigat maratonul olimpic nu mă aşteptam să câştig aici", a declarat Jepchirchirchir, care a avut la dispoziţie doar 13 săptămâni între Jocurile Olimpice şi New York. "Am făcut tot ce am putut pentru a mă asigura că îmi completez antrenamentele, pregătirile... Sunt atât de fericită astăzi", a mai spus kenyana, citată de Reuters.

Americanca Molly Seidel, care a cucerit bronzul la Jocurile de la Tokyo, a terminat pe locul patru şi a dezvăluit după cursă că şi-a rupt două coaste în urmă cu o lună şi s-a gândit să se retragă.

"Probabil că acum două săptămâni era extrem de dureros şi îmi împiedica capacitatea de a face orice", a spus Seidel.

Korir, care a terminat pe locul al doilea în 2019, se afla la 52 de secunde în spatele liderilor la jumătatea cursei, dar a accelear şi a pus un avans de 17 secunde până la kilometrul 35.

El a avut o reacţie exuberantă când a rupt banda liniei de sosire, după 2:08:22, în Central Park, cu marocanul Mohamed El Aaraby terminând la 44 de secunde în urmă şi italianul Eyob Faniel terminând al treilea.

"În 2021 am avut câteva antrenamente, unele curse au fost anulate, dar continuăm să ne antrenăm", a declarat Korir, care nu a concurat anul trecut.

Elveţianul Marcel Hug s-a impus pentru a patra oară în proba masculină în scaun cu rotile, în 1:31:24, iar campioana paralimpică Madison de Rozario a fost prima australiană care a câştigat cursa feminină în scaun cu rotile, terminând în 1:51:01.

Cursa de duminică s-a desfăşurat la 13 săptămâni după Jocurile de la Tokyo şi a încununat un an haotic pentru maratoniştii majori, după ce Londra şi Boston au fost mutate de la datele tradiţionale din aprilie la octombrie din cauza pandemiei.

Hug, care a obţinut la Tokyo al doilea său aur consecutiv la maraton paralimpic, s-a bucurat de un 2021 plin de succese, câştigând şi maratonul de la Boston şi maratonul de la Berlin.

"Este cu siguranţă un sezon nebun", a spus Hug. "Cel mai greu sezon pe care l-am avut până acum".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici