GALERIE FOTO  Marcel Popescu, singurul cavaler templier din fotbalul românesc

Managerul general al CS Universitatea Craiova este arhitectul echipei care a adus ultimul titlu în Bănie.

1116 afișări
Imaginea articolului Marcel Popescu, singurul cavaler templier din fotbalul românesc

Marcel Popescu, singurul cavaler templier din fotbalul românesc

Craiova caută titlul la fotbal din 1991, când Marcel Popescu, actualul manager general, construia echipa în birouri, iar Sorin Cârţu, preşedintele actual al clubului, era antrenorul lui Gică Craioveanu şi al celorlalţi juveţi de succes.

Apoi, Marcel Popescu a pus cărămizile care au ridicat CFR Cluj, pe când clubul aparţinea lui Arpad Paszkany. Ca impresar, a adus primii portughezi care urmau să formeze o întreagă legiune în Gruia.

Marcel Popescu are preocupări şi în afara fotbalului: este singurul cavaler templier din fotbalul românesc. Oficialul a acceptat să discute despre această postură.

„La cavalerii templieri nu există clanţă pe dinafară. Dacă nu te invită cineva, nu poţi intra. Pe mine m-a chemat cineva, acum 10 ani. Ştiam toată istoria lor. În România sunt cel mult 500 de cavaleri templieri”, a comentat Marcel Popescu pentru Mediafax.

Cine au fost cavalerii templieri

Sărmanii soldaţi ai lui Hristos şi ai Templului lui Solomon (latină Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici), cunoscuţi mai ales sub numele de (cavaleri) templieri sau Ordinul Templului (franceză Ordres du Temple sau Templiers), a fost unul dintre cele mai cunoscute ordine călugăreşti militare (catolice) creştine.

A luat naştere la iniţiativa francezului Hugo de Payens în anul 1119 în Ierusalim, ca o organizaţie militar-călugărească, cu scopul declarat de a apăra pe peregrinii (călători) creştini în Ţara Sfântă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici