Maria Şarapova nu a primit invitaţie pe tabloul principal la turneul de la Roland Garros/ WTA critică decizia luată de Federaţia Franceză de Tenis

Organizatorii turneului de la Roland Garros (Franţa) au anunţat, marţi, prin intermediul contului oficial de Twitter, lista cu jucătoarele care au primit invitaţie pe taboul principal şi cel din calificări, iar numele Mariei Şarapova (Rusia) nu se află printre ele.

1987 afișări
Imaginea articolului Maria Şarapova nu a primit invitaţie pe tabloul principal la turneul de la Roland Garros/ WTA critică decizia luată de Federaţia Franceză de Tenis

Maria Şarapova nu a primit invitaţie pe tabloul principal la turneul de la Roland Garros (Imagine: AFP)

Rusoaica, revenită după o suspendare de 15 luni, după "scandalul Meldonium", a fost sărită de organizatori din lista de invitaţi, după ce deciziile turneelor de la Stuttgart, Roma sau Madrid de a o primi direct pe tabloul principal au fost aspru criticate de o parte a jucătorilor profesionişti, împărţind în două tabere şi fanii, dar şi jurnaliştii de specialitate.

Şarapova este aproape să primească un wild card şi la turneul de la Birmingham (Anglia), după ce reprezentaţii săi au discutat cu oficialii întrecerii britanice, la care Şarapova nu a mai participat din 2010, când a ajuns în finală. Turneul de la Roland Garros se desfăşoară în perioada 22 mai - 11 iunie, la Paris, şi este dotat cu premii în valoare totală de 30.717.500 de euro.

Chloe Paquet, Alize Lim, Amandine Hesse, Julia Görges, Fiona Ferro şi Tessah Andrianjafitrimo sunt jucătoarele care au primit invitaţi pe tabloul turneului de la Roland Garros.

WTA critică decizia Federaţiei Franceze de Tenis de a nu o invita pe Maria Şarapova la Roland Garros

Directorul executiv al WTA, Steve Simon, a criticat decizia Federaţiei Franceze de Tenis de a nu îi acorda wild card jucătoarei ruse Maria Şarapova pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, informează BBC.

"Nu sunt de acord cu decizia luată de Federaţia Franceză de Tenis cu privire la refuzul de a-i acorda wild card Mariei Şarapova pentru Roland Garros. Ea şi-a ispăşit pedeapsa. Nu trebuie să penalizăm un jucător mai mult decât sancţiunile primite deja", a declarat Steve Simon, conform sursei amintite.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, marţi, prin intermediul contului oficial de Twitter, lista cu jucătoarele care au primit invitaţie pe taboul principal şi cel din calificări, iar numele Mariei Şarapova nu s-a aflat printre ele.

Rusoaica, revenită după o suspendarea de 15 luni pentru dopaj, nu a primit wild card la Roland Garros, după ce deciziile turneelor de la Stuttgart, Roma sau Madrid de a o primi direct pe tabloul principal au fost criticate de o parte a jucătorilor profesionişti.

Şarapova este aproape să primească wild card şi la turneul de la Birmingham (Anglia), după ce reprezentaţii săi au discutat cu oficialii întrecerii britanice, la care Şarapova nu a mai participat din 2010, când a ajuns în finală.

Turneul de la Roland Garros se desfăşoară în perioada 28 mai - 11 iunie, la Paris.

Chloe Paquet, Alize Lim, Amandine Hesse, Julia Gorges, Fiona Ferro şi Tessah Andrianjafitrimo sunt jucătoarele care au primit invitaţii pe tabloul turneului de la Roland Garros.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici