Marian Cozma ar putea avea un monument în Veszprem

Asociaţia suporterilor echipei Veszprem a organizat o strângere de fonduri pentru construirea unui monument în memoria handbalistului român Marian Cozma, ucis, în data de 8 februarie, în Ungaria, informează presa maghiară.

16 afișări
Imaginea articolului Marian Cozma ar putea avea un monument în Veszprem

Marian Cozma ar putea avea un monument în Veszprem (Imagine: Ciprian Sterian - Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui asociaţiei, Remport Csaba, monumentul respectiv ar putea fi un bust al sportivului. "Depinde de suma care se va strânge", a precizat Csaba.

El a menţionat că încă nu s-a luat o decizie în privinţa locului în care va fi amplasat monumentul.

Iniţiativa suporterilor este susţinută şi de primarul oraşului Veszprem, Janos Debreczenyi.

Asociaţia suporterilor echipei Veszprem şi-a propus ca monumentul să fie construit cel târziu până la 8 februarie 2010, când se va împlini un an de la decesul lui Cozma.

Pe de altă parte, tatăl sportivului ucis, Petre Cozma, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Blikk, că îi priveşte pe handbaliştii de la Veszprem ca pe fiii săi. "Muncesc mult ca să trec peste durere, dar fiecare zi este la fel de grea. Colegii lui Marian mă sună în mod regulat. Handbaliştii de la Veszprem sunt membri ai familiei mele, sunt copiii mei. Am 18 noi fii", a spus Petre Cozma.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, în data de 8 februarie, la restaurantul Patriota din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic, grav răniţi. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Citeşte şi:

Doi suspecţi în cazul uciderii lui Marian Cozma, arestaţi

Marian Cozma, condus pe ultimul drum

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici