Marian Cozma, omagiat în mai multe oraşe din Ungaria

Mai multe sute de oameni s-au adunat în faţa sălii de sport din Szeged, iar numeroase alte persoane s-au strâns în diverse oraşe din Ungaria pentru a-şi manifesta solidaritatea cu familia handbalistului echipei Veszprem, Marian Cozma, ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică.

16 afișări
Imaginea articolului Marian Cozma, omagiat în mai multe oraşe din Ungaria

Marian Cozma, omagiat în mai multe oraşe din Ungaria (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Persoanele respective au aprins lumânări în memoria lui Cozma şi au purtat trandafiri albi.

Szeged este oraşul în care se află principala adversară a echipei Veszprem în campionatul Ungariei, însă fanii formaţiei Pick Szeged au uitat de rivalitate şi le-au adus un omagiu lui Cozma, Zarko Sesum şi Ivan Pesic, ultimii doi răniţi în altercaţiile ce au dus la decesul românului. La manifestare au participat şi membri ai Gărzii Ungare, o mişcare radicală naţionalistă.

Aproximativ 50 de membri ai unei mişcări asociate cu partidul naţionalist Jobbik s-au strâns la Gyor. Jobbik a făcut un apel pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, într-un comunicat remis agenţiei MTI.

La Veszprem, a fost organizat un marş cu lumânări în memoria lui Cozma.

Componentul naţionalei României şi al formaţiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, sâmbătă noapte, la un restaurant din oraşul unde juca, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic.

Citeste si:

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Lumea sportivă în stare de şoc după decesul lui Marian Cozma

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici