Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint în finală la sărituri, la Campionatele Mondiale de gimnastică

Gimnastul Marian Drăgulescu a câştigat, duminică, medalia de argint în finală la sărituri, la Campionatele Mondiale de la Glasgow, evoluţia sa încheind participarea României în competiţie.

1669 afișări
Imaginea articolului Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint în finală la sărituri, la Campionatele Mondiale de gimnastică

Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint în finală la sărituri, la Campionatele Mondiale de gimnastică

În finala de la sărituri de duminică, Marian Drăgulescu (34 de ani) a fost notat cu 15.300 la prima săritură şi cu 15.500 la cea de-a doua, iar cu o medie de 15.400 a cucerit medalia de argint.

Pe podium au mai urcat Ri Se Gwang (Coreea de Nord, 15,450, medalie de aur) şi Donell Whittenburg (SUA, 15.350, medalie de bronz).

Marian Drăgulescu, retras din marea performanţă în ultimii trei ani, mai are în palmares patru titluri mondiale, ultimul cucerit în 2009, şi două europene la sărituri.

Tot la masculin, în finală la individual-compus, Cristian Băţagă s-a clasat, vineri, pe locul 21.

Echipa masculină a României s-a clasat pe locul 14 în calificările de la CM, ratând finala probei şi, implicit, calificarea directă la JO, urmând a evolua la turneul preolimpic, programat între 16-19 aprilie 2016, la Rio, pentru unul din ultimele patru locuri calificante la Olimpiadă.

De asemenea, la feminin, echipa României a încheiat pe locul 13 în calificări şi va intra în turneul preolimpic de anul viitor, în timp ce Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz, joi, la individual-compus, iar Laura Jurca s-a clasat pe locul 8 în aceeaşi probă.

Campionatele Mondiale de la Glasgow se încheie duminică, celelalte finale pe aparate fiind cele de la bară fixă şi paralele, la masculin, respectiv bârnă şi sol, la feminin, dar România nu mai are reprezentanţi şi încheie participarea cu cele două medalii obţinute de Larisa Iordache - bronz la individual-compus şi Marian Drăgulescu - argint la sărituri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici