Marian Drăgulescu, din nou în lotul olimpic

Marian Drăgulescu a anunţat că vrea să îşi continue cariera de gimnast, după ce a făcut o pauză de patru luni, timp în care a activat ca antrenor de copii în cadrul clubului Dinamo, informează cotidianul Adevărul.

26 afișări
Imaginea articolului Marian Drăgulescu, din nou în lotul olimpic

Marian Drăgulescu, din nou în lotul olimpic (Imagine: Mediafax Foto)

Gimnastul are în palmares 6 titluri europene şi patru de campion mondial, însă nu deţine nicio medalie de aur de la Jocurile Olimpice.

La Campionatele Europene din 2000 (Bremen, Germania), a câştigat medalia de aur la sol şi medalia de bronz la individual compus.

La Campionatele Mondiale din 2001 (Ghent, Belgia), a câştigat medalia de aur la sărituri şi medalia de argint la sol.

în 2002 a câştigat medalii de aur la sărituri şi pe echipe şi medalia de bronz la sol, la Campionatele Europene (Patras, Grecia). La Campionatele Mondiale (Debrecen, Ungaria) a câştigat medalia de aur la sol.

La Campionatele Europene din 2004 a câştigat patru medalii de aur, devenind astfel unul dintre principalii pretendenţi la medaliile olimpice la Jocurile Olimpice de vară din 2004 de la Atena (Grecia).

La Olimpiada de la Atena (Grecia), Drăgulescu şi-a ajutat echipa la câştigarea medaliei de bronz. De asemenea, a câştigat medalia de argint la sol şi medalia de bronz la sărituri.

Drăgulescu şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională în 2005 dar a revenit asupra deciziei sale participând la Campionatele Mondiale din 2005 de la Melbourne (Australia), unde a câştigat medalia de aur la sărituri.

La Campionatele Mondiale din 2006 (Aarhus, Danemarca) a câştigat două medalii de aur, la sărituri şi sol.

Lipă: Nu ştiu ce şanse are Drăgulescu

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că nu ştie dacă Marian Drăgulescu va reuşi să revină la cel mai înalt nivel din gimnastică, însă a precizat că şi ea a trecut prin asemenea momente şi a reuşit până la urmă să câştige o medalie olimpică.

"Este greu de spus dacă Marian va reuşi să revină acolo sus unde ne-am obişnuit cu el. Nu putem spune de acum asta. Nici mie nu mi-a dat nimeni şanse atunci când am revenit în canotaj, dar am reuşit că câştig o medalie olimpică. Acum totul depinde de el. Marian are şi o vârstă care încă îi permite să facă performanţă, dar vom vedea ce va fi. Ştiu că are şi probleme de sănătate şi rămâne de văzut cum se va descurca cu ele", a spus Elisabeta Lipă.

Preşedintele CS Dinamo a precizat că Marian Drăgulescu a luat decizia de a reveni în gimnastică după ce i-a cerut să se hotărască dacă vrea să activeze în cadrul clubului ca antrenor sau ca sportiv.

"Am discutat cu el, pentru că la noi la club el figurează în continuare ca sportiv, iar el activa deja ca antrenor. I-am cerut să se gândească bine şi să hotărască ce vrea să facă în continuare. După două zile a venit şi m-a anunţat că îşi va relua antrenamentele şi va continua ca sportiv. Noi susţinem performanţa şi nu putem decât să fim alături de el. Dacă va reuşi să facă performanţă va fi foarte bine atât pentru atât noi cât şi pentru el, iar dacă nu atunci nu va fi niciun fel de problemă", a adăugat Elisabeta Lipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici