Marian Iancu a cedat gratuit palmaresul, culorile şi numele Politehnica Timişoara autorităţilor locale

Autorităţile din Timiş au încheiat, vineri, un acord cu fostul patron al clubului de fotbal Politehnica Timişoara, Marian Iancu, prin care acesta din urmă cedează, gratuit, palmaresul, culorile şi numele echipei.

515 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu a cedat gratuit palmaresul, culorile şi numele Politehnica Timişoara autorităţilor locale

Marian Iancu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit primarului Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, Marian Iancu a cedat, gratuit, numele, culorile şi palmaresul Politehnicii Timişoara.

"În prezent suntem în situaţia în care, în urma demersurilor pe care le-am întreprins, în urma discuţiilor purtate cu domnul Marian Iancu, suntem astăzi (vineri - n.r.) în postura de a afirma: palmaresul, numele şi culorile Poli Timişoara au fost readuse în Timişoara şi redate timişorenilor, ele ajungând exclusiv sub decizia Consiliului Local Timişoara, a Consiliului Judeţean Timiş, a Universităţii Politehnice din Timişoara şi Asociaţiei FC Politehnica Timişoara, condusă de domnul profesor Viorel Boiţ", a declarat Robu.

Robu a spus că numele, culorile şi palmaresul Poli Timişoara vor putea fi folosite de club în campionatul viitor.

"Nu poate nimeni aduce argumente că, de la Revoluţie încoace, a existat o Poli mai Poli ca această echipă", a concluzionat Robu.

Palmaresul, culorile şi numele echipei de fotbal Politehnica Timişoara s-au aflat la societatea condusă de Marian Iancu din 2007, când acesta a făcut o asociere în participaţiune cu societatea AS FC Politehnica, al cărei preşedinte este Viorel Boiţ.

Tototadă, palmaresul, culorile şi numele au făcut obiectul unui litigiu care a durat peste cinci ani, între societatea condusă de Marian Iancu şi gruparea patronată de omul de afaceri italian Claudio Zambon. În 5 aprilie, membrii Comitetului Executiv al FRF au pus în aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FC Timişoara, condus de Marian Iancu la acea vreme, îşi recapătă dreptul de folosinţă al numelui Politehnica, a culorilor şi palmaresului.

După ce Marian Iancu s-a retras de la Timişoara, în vara acestui an, şi autorităţile din municipiu au iniţiat noul proiect ACS Poli, fostul patron le-a promis că va înceta asocierea în participaţiune cu AS FC Politehnica pentru ca noul club să poată beneficia de palmares, culori şi nume. Acest lucru s-a întâmplat, vineri, când, după ce s-a desprins de societatea lui Iancu, asociaţia lui Viorel Boiţ s-a asociat cu ACS Poli.

În urma acestui acord, echipa care evoluează în liga secundă se poate considera deţinătoarea istoriei vechii Politehnici. Numele şi culorile nu vor fi, însă, schimbate până în vară deoarece acest lucru nu se poate întâmpla în timpul sezonului competiţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici