Marian Iancu: Este un abuz, vom merge la Parchet cu plângeri penale împotriva tuturor

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, marţi, la Sport.ro, că timişiorenii se vor adresa Parchetului cu plângeri penale împotriva membrilor comisiei care au decis ca gruparea de pe Bega să nu primească licenţa pentru sezonul 2011/2012.

208 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu: Este un abuz, vom merge la Parchet cu plângeri penale împotriva tuturor

Marian Iancu: Este un abuz, vom merge la Parchet cu plângeri penale împotriva tuturor (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Nu e o decizie şoc, ne aşteptam şi ne-am luat măsuri. Este un abuz, aşteptăm să vedem motivarea Comisiei la decizia luată după apelul făcut de Duru, după care vom merge la Parchet cu plângeri penale împotriva tuturor. O să cerem expertiză asupra dosarelor tuturor, comparativ cu al nostru. O să invocăm motive importante, nu pot să le spun acum. Este un război juridic pe care îl vom duce până la capăt şi îl vom câştiga, iar ei ştiu asta. S-au încurcat unii pe alţii în interesele lor şi vor munci mult pentru când se va soluţiona ceea ce au pornit ei azi. Motivarea îi va incrimina pe toţi. Erau cinci membri în Comisie, au venit doar patru, dintre care unul dormea, a pus capul pe birou şi a început să sforăie. Nu e normal să se ajungă la astfel de decizii cu oameni care dorm cu capul pe birou. S-a trezit la sfârşit, a pus o întrebare, ne-am ridicat şi am plecat", a spus Marian Iancu.

Iancu a adăugat că gruparea pe care o conduce se poate adresa instanţelor civile chiar dacă Viorel Duru, directorul de licenţiere al FRF, a afirmat că deciziile luate marţi sunt definitive:

"Ne aşteptam la o asemenea decizie, dată în două zile, în contradictoriu cu o primă instanţă (cei care ne-au dat licenţa). Iar de aici încolo lucrurile vor merge pe calea justiţiei civile. E o minciună a domnului Duru că nu putem merge în instanţă, putem face asta după ce am epuizat toate căile sportive. Cei care sunt responsabili vor plăti tot ceea ce au făcut acum".

Marian Iancu a adăugat că este posibil ca şi Federaţia Română de Fotbal să răspundă în acest caz:

"Trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu licenţierea. Au fost 8-9 echipe care au fost avizate negativ de Duru, au primit o hotărâre în primă instanţă, după care Duru nu a mai făcut apel decât împotriva noastră şi a celor de la Gloria Bistriţa. Duru va trebuie să se răspundă. Vom cere să se extindă expertiza contabilă, juridică raportată la licenţiere asupra tuturor echipelor din Liga I, pentru că pe mine nu mă interesează să se facă rău nimănui, ci mă interesează să iasă la iveală modul interesat, părtinitor şi duşmănos în care s-a făcut şi s-a operat împotriva nostră, comparativ cu ceilalţi. Probabil din punct de vedere sportiv nu se va întâmpla nimic, dar cei care se vor face vinovaţi trebuie să răspundă şi în special, personal, toţi membrii comisiei, împreună cu Duru, vor trebuie să răspundă. Vom cere răspunderea lor civilă, individuală şi colectivă, vom atrage răspunderea şi a FRF şi vor merge cât mai departe. Ne vor reprezenta cei mai buni avocaţi, vom cere pe cale penală expertize pentru toate licenţierile şi vom vedea după această comparaţie care este adevărul".

Oficialul a menţionat că echipa va continua să funcţioneze şi în Liga a II-a sau a III-a, fiind posibil ca jucătorii de valoare ai formaţiei să fie vânduţi.

"Noi ne organizăm, oricare ar fi situaţia noastră, jucătorii vor fi plătiţi la zi, au început deja să intre banii în conturile lor, iar până săptămâna viitoare vom fi la zi. Cei care sunt de valoare probabil vor pleca, vor fi vânduţi, iar clubul se va organiza pe mai departe să vină înapoi, din orice postură am fi", a declarat preşedintele FC Timişoara.

Marian Iancu a menţionat că fanii echipei de pe Bega trebuie să "rămână civilizaţi" şi să considere "vinovaţi pe cine cred ei de cuviinţă".

"Suntem pregătiţi să facem faţă oricărui impact, un club organizat trebuie să facă faţă. Fanii noştri nu trebuie să se consoleze, să considere vinovaţi pe cine cred ei de cuviinţă, dar să nu avem evenimente, este important să rămânem civilizaţi. Timişoara a mai trecut prin astfel de lucruri, dar a supravieţuit şi a revenit şi va face acelaşi lucru şi acum", a mai spus finanţatorul alb-violet.

Vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, locul 15, nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. Cele două cluburi au primit licenţa din partea comisiei de primă instanţă, dar directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a făcut apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici