Marian Iancu: Nu mă simt vizat de declaraţiile lui Sandu şi Avram

Preşedintele clubului Politehnica Timişoara, Marian Iancu, a declarat marţi că nu se simte vizat de afirmaţiile preşedinţilor FRF şi CCA, Mircea Sandu, respectiv Vasile Avram, potrivit cărora un oficial al unei grupări ar fi oferit două milioane de euro pentru a câştiga campionatul.

139 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu: Nu mă simt vizat de declaraţiile lui Sandu şi Avram

Marian Iancu: Nu mă simt vizat de declaraţiile lui Sandu şi Avram (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Undeva totul e lăsat la două capete, «din surse, am auzit eu»... Nu iau în calcul. De dimineaţă domnul Becali a declarat că domnului Avram i s-a adresat un oficial de la LPF, care l-ar fi pus faţă în faţă cu un oficial de la un club de fotbal, nu e cazul meu, nu ştiu la ce s-a referit, pentru că eu cu domnul Avram m-am văzut ultima oară acum doi ani şi jumătate sau trei ani. Atunci nici nu ne cunoşteam, ne-am aflat printr-o conjunctură în acelaşi salon, pentru că eram la o nuntă pe la Piatra Neamţ, cea a fetei domnului Chivorchian. De atunci nu m-am văzut cu dânsul, deci nu mă viza pe mine cu atât mai mult să ne fi pus faţă în faţă. Nu mă vizează nici declaraţia preşedintelui", a spus Iancu la Sport.ro.

Marian Iancu este de părere că, prin aceste declaraţii, Mircea Sandu încearcă să găsească o nouă modalitate de a retrograda Politehnica Timişoara, chiar dacă TAS va decide menţinerea grupării bănăţene în Liga I. "Faptul că a ieşit, rezultă că şi-a dat seama că e încolţit şi şi-a pierdut raţiunea. Ăsta e punctul meu de vedere, e un derapaj emoţional. Şi-a dat seama că au greşit atunci când nu au recunoscut TAS, că au dat toată licenţierea peste cap. Odată cu recunoaşterea de la TAS nu le-a ieşit pasenţa să ne retrogradeze. Au spus «noi asta am gândit şi tot o facem», deşi prezumţia de nevinovăţie este clară în momentul de faţă. Dânsul a dat un «ţignal», ca să folosesc un termen din Bucureşti, prin care îmi spune ce trebuia să fac ca să câştig campionatul. Eu asta culeg din declaraţia lui, că e impacientat şi a încercat să disturbe un pic interesul pentru licenţa Timişoarei, mai ales că eu am încercat să demonstrez că Mircea Sandu este în spate la tot ceea ce se întâmplă. A devenit foarte puternic şi foarte agresiv împotriva celor care îl agresează", a completat Iancu.

Oficialul grupării timişorene nu îl mai recunoaşte pe Mircea Sandu ca preşedinte al FRF. "Eu nu-l mai consider preşedintele FRF, pentru că instigă la nerespectarea regulamentelor. O să demonstrez că este un mincinos, că este omul cu cea mai înaltă funcţie din fotbalul românesc care nesocoteşte legile fotbalului, că pune în continuare în pericol funcţionarea FRF. Mâine seară voi arăta documentele, iar Mircea Sandu e invitat să ia notiţe ca să-şi completeze bagajul de cunoştinţe pentru a fi mai performant în opera lui de administrator al fotbalului românesc", a subliniat Iancu.

Întrebat despre declaraţiile lui Mircea Sandu, potrivit cărora ar urma să fie declarat persona non-grata, Iancu a răspuns: "(n.r. - Mircea Sandu) să-şi verse toată mânia împotriva mea, să-şi facă dovada puterii în fotbal pe care o are împotriva mea, dar să lase Timişoara în pace. Eu azi sunt în fotbal, mâine poate nu mai sunt, am alte activităţi, poate rămân acţionar, vom vedea. Că sunt persona non-grata sau sunt suspendat, pentru mine e tot una. Am fost civilizat cu el de când s-a îmbolnăvit, l-am lăsat în pace, dar dânsul a considerat asta o slăbiciune. Nici măcar boala nu i-a dat de gândit în relaţia lui cu umanitatea, cu tot ce se întâmplă în jurul lui. Este acelaşi om hâtru, duşmănos, ranchiunos. Nu o să fac pasul înapoi în veci. E un administrator incompetent , fără calitate, fără plus-valoare adusă în fotbalul românesc. Când va pleca din fruntea federaţiei, nu va lăsa nimic în urmă, va lăsa pustiu, vid şi vai şi amar".

Gigi Becali a declarat, marţi, la Sport.ro, că Vasile Avram i-a povestit cum un patron de club a încercat să-l mituiască. "Nu putea nici dacă dădea cinci milioane la arbitri, nu 500.000 să obţină ceva. Nu avea cui să dea. Vasile Avram e un băiat deştept. Mie mi-a spus Vasile Avram - eu jur că aşa e şi n-are rost să mint - la nuntă la nepotul meu, Chiacu... Vasile Avram mi-a zis, şi probabil el i-a spus şi lui Mircea Sandu, că cineva mare de la Ligă l-a pus faţă în faţă cu un patron de echipă mare, cu şanse la titlu, şi i-a promis că dacă îl ajută... Suma nu mi-a spus. Dacă recunoaşte Avram, bine, dacă nu, când mă întâlnesc cu el, îi zic că e vagabond. Jur pe ce am eu mai sfânt că astea au fost vorbele lui Avram", a spus Becali.

El a făcut aceste afirmaţii după ce preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit cotidianului ProSport că patronul FC Timişoara, Marian Iancu, "se pregătea să dea 1,5 milioane de euro la ligă şi 500.000 la arbitri" pentru ca formaţia sa să câştige titlul sezonul trecut.

Comentând dezvăluirile preşedintelui FRF, Becali a fost de părere că Sandu "ştie ceva". "Înseamnă că e informat, înseamnă că ştie ceva. Eu acum mă crucesc. Mircea Sandu nu e omul care să vorbească prostii. El e un om cumpătat, care nu spune tâmpenii. Dacă el a spus, înseamnă că ştie ceva", a adăugat Gigi Becali.

La rândul său, preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că a discutat cu patronul FC Steaua, Gigi Becali, la nunta fotbalistului Hristu Chiacu, însă nu doreşte să confirme dacă i-a spus finanţatorului stelist că un conducător de club a încercat să-l mituiască.

FC Timişoara a terminat ediţia trecută a campionatului pe locul doi, după campioana Oţelul Galaţi, însă gruparea bănăţeană a fost retrogradată în Liga a II-a din cauza faptului că FRF nu i-a acordat licenţa pentru sezonul viitor. Această decizie a dus la un conflict între Marian Iancu şi Sandu, primul acuzându-l pe şeful FRF că se află în spatele deciziei care a dus la retrogradarea echipei sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici