Marian Iancu: TAS va începe judecarea cazului nostru la 12 iulie

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat vineri că TAS va analiza, la data de 12 iulie, apelul înaintat de gruparea bănăţeană în cazul licenţierii, însă a precizat că există posibilitatea ca o decizie definitivă să nu fie luată până la 22 iulie, când începe Liga I.

159 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu: TAS va începe judecarea cazului nostru la 12 iulie

Marian Iancu: TAS va începe judecarea cazului nostru la 12 iulie (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Avem termen până pe 4 să depunem apelul pe fond, iar apoi până pe data de 12 iulie, FRF are timp să-şi întocmească apărarea. Pe data de 12 intră apelul pe judecată. Ne-au întrebat dacă noi solicităm audiere şi să mergem în faţa lor, dar le-am spus că, deşi vrem rapiditate, nu vrem să renunţăm la calitatea unui deznodământ. Cazul e complex, se bazează pe interpretare.

Am cerut audiere, dar există o «scurtătură» care să îţi dea timpul să judeci un asemenea dosar complex cum e al nostru. Un astfel de dosar durează cam trei-patru luni în medie să fie judecat. Vom cere o suspendare a Comisiei de Apel, pentru ca apoi lucrurile să poată fi analizate în timp. Acest lucru e destul de greu de realizat. S-ar putea să nu reuşim în timp util să îndreptăm acest abuz făcut de Mircea Sandu", a spus Iancu la sport.ro.

Marian Iancu este de părere că FC Timişoara a fost retrogradată la solicitarea lui Mircea Sandu. Oficialul timişorean îi cere demisia preşedintelui FRF, care, în opinia sa, a pornit un "linşaj" asupra echipei bănăţene. Iancu a precizat că, în cazul în care TAS nu va da o decizie finală până la data de 22 iulie, FC Timişoara va evolua în sezonul viitor în Liga a II-a.

"Nu ştiu dacă tribunalul de la Lausanne va da o decizie bună sau nu în termen util. Timişoara este retrogradată fără să existe un document executoriu care să provoace daunele astea. Dacă astăzi îmi arătaţi o hotărâre care să fie cu titlu executoriu împotriva Timişoarei, eu pledez vinovat, dacă nu, Mircea Sandu trebuie să îşi dea demisia. Ar trebui să fie primul care să se ceară în faţa Comisiei de Etică şi să spună că a minţit, că l-a atins dorul de răzbunare, că nu suportă pe Timişoara şi pe Iancu şi că a pornit un linşaj împotriva acestei echipe", a explicat Iancu.

Marian Iancu a afirmat că îi va face plângere penală împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu, dar şi a altor membrii ai Comitetului Executiv al federaţiei: "Sigur vom merge în faţa procurorilor. Mircea Sandu şi Goga (n.r. - vicepreşedintele Comitetului Executiv, Octavian Goga) sigur vor fi două persoane care vor apărea în faţa procurorilor la solicitarea noastră. Vom vedea ce alţi membri ai Comitetului Executiv vor avea «plăcerea» să se apere. Asta nu ne ajută pe plan sportiv, iar dacă termenul de 22 iulie se va depăşi, vom merge în Liga a II-a, pentru că altfel nu avem ce face. Îl provoc pe Mircea Sandu, să apere onoarea FRF, statutele şi regulamentele, să vină să facă dovada publică că există o hotărâre executorie a Comisiei de Apel împotriva FC Timişoara, pentru care el a decis, împreună cu Goga, să ne scoată de pe lista UEFA, şi a dus spre ratificare decizia în Comitetul Executiv".

Oficialul grupării timişorene a declarat că preşedintele Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, i-a spus că a fost "împins de la spate" de către Mircea Sandu să ia o decizie împotriva clubului bănăţean.

"Duru nu a făcut de capul lui, a fost împins din spate de Mircea Sandu, mi-a spus de două ori la telefon că el nu făcea nimic fără acordul conducerii de partid şi de stat. Îl aştept pe Marius Stan, pe Costin şi pe cei care au fluturat regulamentele să văd ce vor face luni. Abia aştept să vină, luni, să am ascendentul acesta penal împotriva lor, să pot să le dovedesc cât sunt de duplicitari. Care este documentul oficial prin care am fost retrogradaţi. Atunci veţi vedea că se vor încurca juriştii din federaţie", a mai spus Iancu.

Iancu a precizat că în cazul în care va câştiga la TAS apelul în cazul licenţierii, atunci va cere FRF daune în valoare de 11 milioane de euro. "El (n.r. - Mircea Sandu) consideră că aşa cum a câştigat bani de la Loterie timp de şapte-opt ani, va duce şi procesul cu noi pe o asemenea perioadă, dar dacă TAS ne dă dreptate, în termen de patru luni de zile iau 11 milioane din banii federaţiei. Sper ca în Comitetul Executiv de luni, membrii acestuia să vină să-l oblige pe Mircea Sandu să arate decizia Comitetului de Urgenţă prin care ne-a retrogradat", a subliniat Iancu.

În cazul în care FC Timişoara va fi retrogradată şi în urma deciziei TAS, trei jucători vor fi lăsaţi să se transfere. "Sepsi, Goga şi Pantilimon vor fi lăsaţi să plece, ca să nu involueze", a conchis Iancu.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a. Toate cele trei cluburi au făcut apel la TAS în urma acestor hotărâri a FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici