Marian Iancu va fi judecat de Comisia de Disciplină pentru declaraţiile sale

Juristul Federaţiei Române de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, va fi judecat de Comisia de Disciplină pentru declaraţiile făcute la adresa conducerii FRF.

17 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu va fi judecat de Comisia de Disciplină pentru declaraţiile sale

Marian Iancu, preşedintele FC Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)

"Asupra tuturor declaraţiilor făcute de domnul Iancu există sesizări către Comisia de Disciplină, care va analiza dacă acestea întrunesc sau nu elementul material al abaterii disciplinare referitoare la sancţionarea pentru declaraţii calomnioase", a spus oficialul FRF.

Justin Ştefan a menţionat că, la următoarea şedinţă, Comtetul Executiv al FRF va elimina sancţiunea cu depunctarea pentru declaraţii calomnioase a oficialilor cluburilor şi o va înlocui cu penalităţi financiare de 100.000 şi 200.000 de lei. "Modificările pe care le va face departamentul juridic al FRF pe care îl coordonez va avea în vedere sancţiuni foarte mari. La prima abatere vom avea sancţiuni de 1 miliard (n.r. - 100.000 RON), la a doua abatere cu 2 miliarde (n.r. - 200.000 RON) şi aşa mai departe. Este vorba de o lege care se va afla pe masa Comitetului Executiv poate chiar la următoarea şedinţă", a adăugat Ştefan.

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a afirmat că depunctarea echipelor pentru declaraţiile din presă ale conducătorilor de cluburi este impracticabilă în România.

"Am avut avut o discuţie cu Mircea Sandu şi i-am spus că prevederea cu depuncatarea pentru declaraţii este impracticabilă în România. Când vom ajunge să stabilim clasamentele în funcţie de declaraţiile unuia sau altuia s-a dus pe râpă tot ce am construit. Trebuie înăsprite sancţiunile care se găsesc şi în alte ţări, dar fără depunctări. E validă această prevedere, dar nu se poate pune în aplicare. Domnul Sandu mi-a împărtăşit ideea şi a rămas ca împreună cu serviciul juridic să formulăm noi stipulări regulamentare care să incrimineze aceste declaraţii din presă ale oficialilor. Asta nu înseamnă că cei de la Comisia de Disciplină nu trebuia să ia până acum asemenea decizii şi nu ştiu dacă nu cumva nu va lua atâta timp cât această sancţiune este încă în vigoare", a precizat Kassai.

Iancu i-a atacat pe oficialii de la Casa Fotbalului după ce FIFA a cerut, în această săptămână, FRF să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Preşedintele FC Timişoara îi acuză pe Mircea Sandu şi Adalbert Kassai că au emis documente false prin care omul de afaceri italian Claudio Zambon a câştigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane litigiul în cazul palmaresului grupării Politehnica Timişoara. De asemenea, Iancu a afirmat că i-a dat bani preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, pentru a se asigura că va avea parte de arbitraje corecte şi de dreptate la comisiile din cadrul FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici