Marian Oprea, medalie de bronz la triplusalt, la CE de sală de la Praga

Atletul Marian Oprea a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de sală de la Praga, la patru ani de la ultima sa performanţă similară.

312 afișări
Imaginea articolului Marian Oprea, medalie de bronz la triplusalt, la CE de sală de la Praga

Marian Oprea, medalie de bronz la triplusalt, la CE de sală de la Praga (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Marian Oprea a debutat în finală cu o săritură de 16,74 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, îmbunătăţită din a doua încercare la 16,91 metri, pentru ca următoarele sărituri reuşite să măsoare 16,80 şi 16,73 metri.

Medalia de aur a probei a fost câştigată de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului), iar cea de argint de Pablo Torrijos (17,04 , nou record naţional al Spaniei).

Tot sâmbătă, Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, cu dublu record european de junioare (6,70 metri şi 6,79 metri), iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, cu cea mai bună performanţă personală a carierei (6,74 metri).

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale. Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici