Mariana Bitang, înscrisă în World Records Academy ca "cea mai de succes antrenoare din lume"

Antrenoarea Mariana Bitang a fost inclusă în World Records Academy ca fiind "cea mai de succes antrenoare din lume", palmaresul său cuprinzând 19 medalii olimpice şi alte 152 de medalii obţinute la Campionate Mondiale, Europene şi la Jocurile Olimpice.

19 afișări
Imaginea articolului Mariana Bitang, înscrisă în World Records Academy ca "cea mai de succes antrenoare din lume"

Mariana Bitang, înscrisă în World Records Academy ca "cea mai de succes antrenoare din lume" (Imagine: www.worldrecordacademy.org)

Octavian Bellu a antrenat echipa naţională a României din 1981. Mariana Bitang i s-a alăturat la începutul anilor '90. Împreună cu echipa de gimnastică a României au obţinut mai mult de 250 de medalii la concursurile internaţionale. Rezultatele de excepţie obţinute de cei doi antrenori le-au adus, de asemenea, şi recunoaşterea ca "cel mai de succes cuplu de antrenori din lume", consemnează World Records Academy pe siteul oficial.

Secretul succesului în gimnastica românească a fost definit de antrenoarea Mariana Bitang ca fiind "munca din greu". "Nu poţi cuceri aurul dacă nu faci sacrificii. Mi-aş fi dorit să petrec mai mult timp cu fiul meu... sau să fi avut o vacanţă, dar nu am avut niciodată un concediu adevarat", a declarat ea.

Mariana Bitang este în prezent consilier de stat pentru promovarea sportului la Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă al Administraţiei Prezidenţiale a României. De asemenea, ea este preşedinte al Fundaţiei Casa Campionilor, fondată de mari sportivi ai României: Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă.

Pentru rezultatele obţinute, fosta antrenoare Mariana Bitang a fost decorată de preşedinţii României şi recompensată cu cele mai înalte distincţii din partea Comitetului Olimpic (Colanul de Aur) şi a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici