Mariana Bitang: Sunt dezamăgită, pentru că nu am fost obişnuită să lucrez pentru locuri sub podium

Antrenoarea lotului olimpic de gimnastică, Mariana Bitang, a declarat miercuri, la Izvorani, unde a plantat un pom într-o campanie de sădire a unor copaci, că este dezamăgită de prestaţia sportivelor sale la CM de la Tokyo, deoarece nu este obişnuită să lucreze pentru locuri sub podium.

241 afișări
Imaginea articolului Mariana Bitang: Sunt dezamăgită, pentru că nu am fost obişnuită să lucrez pentru locuri sub podium

Mariana Bitang (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu sunt supărată, dar sunt dezamăgită, pentru că nu am fost obişnuită să lucrez pentru locuri sub podium, dar, din nefericire, trăim nişte vremuri în care dorinţele şi aspiraţiile tinerilor de astăzi sunt extrem de limitate. Chiar am avut şocul să mi se spună că a fi pe locul patru în lume e aşa un dezastru?", a spus Bitang.

Mariana Bitang a afirmat că nu poate lua măsuri drastice împotriva gimnastelor pe care le pregăteşte, deoarece mai sunt puţine luni până la Jocurile Olimpice de la Londra. "Noi am avut o discuţie cu Federaţia de Gimnastică, dar foarte multe măsuri nu poţi să iei atât timp cât bat Jocurile Olimpice la uşă şi mai sunt câteva luni până la Campionatele Europene. Sper ca fetele să găsească în ele resursele de a deveni mai competitive, pentru că nu sunt nici mai puţin valoroase sau talentate decât colegele lor de disciplină din alte generaţii, dar probabil că diferenţa e făcută de dorinţă. Dacă îşi vor găsi această dorinţă, cu siguranţă că şi rezultatele vor apărea", a adăugat Bitang.

Întrebată dacă ştie că plantarea unui copac aduce noroc, Bitang a răspuns: "Să dea Domnul, dar norocul ţi-l mai faci şi singur, nu ţi-l bagă Dumnezeu în traistă".

Mai mulţi medaliaţi olimpici au plantat miercuri, la Izvorani, 49 de copaci reprezentând numărul comitetelor europene naţionale, fiecare dintre sportivii români având obligaţia să-şi întreţină planta.

La eveniment au participat, printre alţii, preşedintele COSR, Octavian Morariu, antrenorii lotului de gimnastică, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Marius Urzică, antrenorul lotului masculin de sabie, Mihai Covaliu, gimnaştii Marian Drăgulescu, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, campioanele olimpice Gabriela Szabo (atletism), Alina Dumitru (judo), Doina Melinte (preşedintele ANST), Elisabeta Lipă (canotaj), Nicu Vlad (haltere), fostele atlete Violeta Beclea Szekely şi Ionela Târlea, fostul voleibalist Marius Căta Chiţiga, medaliat cu bronz şi alţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici