Mariana Bitang: Trebuie găsite soluţii pentru a înlocui gimnaştii de valoare care s-au lăsat

Consilierul prezidenţial Mariana Bitang a declarat joi că lotul masculin de gimnastică al României are nevoie de soluţii, pentru ca sportivii care şi-au încheiat carierele să fie înlocuiţi cu succes.

51 afișări
Imaginea articolului Mariana Bitang: Trebuie găsite soluţii pentru a înlocui gimnaştii de valoare care s-au lăsat

Mariana Bitang: Trebuie găsite soluţii pentru a înlocui gimnaştii de valoare care s-au lăsat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Faţă de lotul feminin de gimnastică, cel masculin are probleme. Sunt probleme de organizare, s-au întâmplat poate prea multe într-un interval scurt de timp şi s-au lăsat mulţi sportivi. Dar aceste lucruri sunt doar justificări, în vreme ce este nevoie de soluţii pentru a fi înlocuiţi sportivii de valoare care s-au lăsat. Sperăm ca Marian Drăgulescu să participe şi la JO din 2012", a spus Bitang.

La Campionatele Europene de gimnastică de la Birmingham, echipa de seniori a câştigat o singură medalie, bronzul de la sărituri al lui Flavius Koczi, în timp ce juniorii au obţinut o medalie de aur şi una de argint, în finalele de la paralele şi sol (Andrei Muntean şi Adelin Kotrong).

Fosta antrenoare a lotului naţional feminin de gimnastică a afirmat că România are şanse la o medalie de aur la Campionatele Europene de la Birmingham: "Nu cunosc foarte bine echipa Rusiei, însă eu sper ca fetele să se întoarcă cu medalia de aur de la europene. Au şanse, pentru că s-au descurcat bine şi le-am văzut şi în România şi mi-au plăcut. La fete situaţia este aproximativ asemănătoare cu cea care era la ultimul titlu olimpic cucerit".

Lotul de senioare, format din Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Raluca Haidu şi Cerasela Pătraşcu, debutează, joi, la CE de la Birmingham.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici