Marius Vizer vrea reforme la federaţia japoneză de judo

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo (FIJ), Marius Vizer, a solicitat, luni, oficialilor din judoul japonez efectuarea de reforme în organizaţie, după scandalurile de violenţă, hărţuire sexuală şi deturnare de fonduri care au afectat acest sport.

233 afișări
Imaginea articolului Marius Vizer vrea reforme la federaţia japoneză de judo

Marius Vizer (Imagine: Mediafax Foto)

"FIJ urmăreşte îndeaproape evoluţia din judoul japonez. FIJ şi federaţia japoneză vor face totul pentru rezolvarea situaţiei, începând cu noi reforme şi noi măsuri în judoul japonez", a declarat Vizer, într-o conferinţă de presă la Tokyo.

Vizer le-a dat un termen oficialilor japonezi până la 15 octombrie pentru a prezenta la FIJ raportul complet în privinţa incidentelor care au provocat scandal, adăugând că federaţia internaţională va lua măsuri necesare dacă este nevoie.

Antrenorul echipei feminine japoneze Ryuji Sonoda, fost campion mondial, a demisionat la începutul anului pentru că a pălmuit membre ale echipei şi le-a bătut regulat cu săbii din bambus.

În aprilie, responsabili din judoul japonez au fost acuzaţi că primesc subvenţii guvernamentale rezervate antrenorilor, deşi nu exercită această funcţie.

Iar luna trecută, federaţia a anunţat că studiază posibilitatea de a-l exclude pe viaţă pe unul dintre directorii săi, Jiro Fukuda, 76 de ani, care i-a făcut avansuri cu caracter sexual unei sportive în 2011.

Vizer vrea ca CIO să includă o competiţue de judo pe echipe în programul JO de la Rio, din 2016. Programul de la JO-2016 va fi definitivat la o reuniune CIO din septembrie, la Buenos Aires.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici