Marş al suporterilor argeşeni, în memoria fotbalistului Nicolae Dobrin

Suporterii echipei FC Argeş participă, sâmbătă, la un marş de aproape 20 de kilometri, între Piteşti şi Mioveni, organizat în memoria lui Nicolae Dobrin, de la moartea căruia se împlinesc doi ani, dar şi pentru a protesta faţă de Cornel Penescu şi situaţia în care a ajuns echipa de fotbal.

22 afișări
Imaginea articolului Marş al suporterilor argeşeni, în memoria fotbalistului Nicolae Dobrin

Nicolae Dobrin (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Suporterii FC Argeş au plecat din faţa Primăriei din Piteşti spre Mioveni, unde se va desfăşura, cu începere de la ora 17,00, partida cu Dacia Mioveni, contând pentru etapa a 11-a a Ligii a II-a, Seria a II-a, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"FC Argeş joacă un meci important împotriva vecinilor de la Dacia Mioveni. Meciul capătă o importanţă deosebită prin prisma faptului că se împlinesc doi ani de la dispariţia marelui Nicolae Dobrin. Pentru că-l păstrăm mereu în memorie, Peluza Nord, galeria FC Argeş organizează deplasarea pe jos. Va fi un marş pentru Gâscan, pentru adevăratul simbol al Piteştiului, pentru ceea ce înseamnă cu adevărat FC Argeş", se arată într-un anunţ postat pe site-ul suporterilor, violafans.net.

În timpul marşului, suporterii de la Peluza Nord au scandat lozinci împotriva finanţatorului FC Argeş Cornel Penescu, cerându-i să cedeze echipa FC Argeş Primăriei Piteşti sau Consiliului Judeţean Argeş ori să o vândă unui investitor interesat în a prelua formaţia.

În 26 octombrie, se împlinesc doi ani de la moartea lui Nicolae Dobrin, care a încetat din viaţă la vârsta de 60 de ani. Simbolul fotbalului argeşean a fost înmormântat în 29 octombrie 2007 în cimitirul "Sfântu Gheorghe" din Piteşti, fiind condus pe ultimul drum de mii de oameni. Sâmbătă, la cimitirul respectiv a avut loc slujba religioasă de pomenire la care au participat familia şi apropiaţii.

"Au trecut foarte greu aceşti doi ani pentru mine şi pentru întreaga familie fiindcă nu eram pregătiţi ca viaţa să ne despartă atât de repede. Gicu a fost şi este iubit şi o dovadă este câţi oameni vin la mormântul lui. L-am visat de curând, era un afiş cu echipa naţională şi era şi el acolo", a declarat Gica Dobrin, soţia fotbalistului.

Fotbaliştii de la FC Argeş nu au mai participat la antrenamente din 19 octombrie, refuzând să reia pregătirea până când nu îşi vor primi toate drepturile salariale restante. Din cauza neplăţii drepturilor salariale, majoritatea componenţilor lotului echipei FC Argeş au depus, la Liga Profesionistă de Fotbal, memorii în care solicită să fie declaraţi liberi de contract.

Problemele financiare au apărut la FC Argeş după arestarea, la jumătatea lunii aprilie, a finanţatorului formaţiei, Cornel Penescu, în dosarul corupţiei din fotbal, care a refuzat până în prezent să renunţe la FC Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici