Martina Hingis, suspendată doi ani pentru că a fost depistată pozitiv cu cocaină

Jucătoarea elveţiană Martina Hingis, care a anunţat în noiembrie 2007 că a fost depistată pozitiv cu cocaină la turneul de la Wimbledon şi se retrage din activitate, a fost suspendată doi ani de Federaţia Internaţională de Tenis.

3 afișări
Imaginea articolului Martina Hingis, suspendată doi ani pentru că a fost depistată pozitiv cu cocaină

Martina Hingis, suspendată doi ani pentru că a fost depistată pozitiv cu cocaină

Hingis a fost depistată pozitiv la 29 iunie 2007 şi, la 1 noiembrie, a susţinut o conferinţă de presă la Zurich în care a anunţat rezultatul testului şi a spus că nu va mai juca, precizând însă că este "sută la sută nevinovată". Câteva zile mai târziu, ea a declarat că va contesta rezultatele testului. Însă Hingis nu a fost audiată de federaţia internaţională, iar o comisie independentă a respins toate obiecţiile fostei campioane.

Martina Hingis, în vârstă de 27 de ani, a fost suspendată pe doi ani, sancţiunea fiind valabilă din data de 1 octombrie 2007. Sportivei i-au fost retrase toate rezultatele înregistrate după turneul de la Wimbledon din 2007, precum şi sumele obţinute în această perioadă, care se ridică la valoarea totală de 129.481 de dolari.

Cea mai tânără jucătoare din istorie care a ocupat numărul unu în clasamentul mondial, la 16 ani, 6 luni şi o zi, Hingis a dominat tenisul feminin în perioada 1997-2000, când a câştigat cinci titluri de Grand Slam.

Înainte de a se retrage definitiv în noiembrie, ea a mai renunţat la tenis în 2003, din cauza accidentărilor, însă a revenit în activitate în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici