”Maşina de aşi” Ivo Karlovic şi-a anunţat retragerea din tenis la 44 de ani

Croatul Ivo Karlovic şi-a anunţat miercuri retragerea din tenis la vârsta de 44 de ani, punând capăt unei cariere în care a reuşit peste 13.000 de aşi, fiind al doilea din lume din acest punct de vedere, după John Isner.

129 afișări
Imaginea articolului ”Maşina de aşi” Ivo Karlovic şi-a anunţat retragerea din tenis la 44 de ani

”Maşina de aşi” Ivo Karlovic şi-a anunţat retragerea din tenis. Sursa foto: Mediafax Foto

Având o înălţime de 2,11 m, serviciu puternic şi un stil de joc aparte, Karlovic le-a făcut probleme unora dintre cele mai mari nume ale tenisului. De altfel, a câştigat două dintre cele trei întâlniri cu numărul unu mondial Novak Djokovic, notează Reuters.

Karlovic şi-a anunţat retragerea pe reţelele de socializare.

"Unii dintre voi au observat că a trecut ceva timp de când nu am mai jucat un turneu şi încă mă întreabă zilnic dacă şi când mă voi întoarce în circuit", a scris el. "Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar cu această postare vreau să fac totul oficial şi să-mi anunţ în sfârşit retragerea."

Karlovic a devenit profesionist în 2000 şi a făcut senzaţie în primul său meci de Grand Slam trei ani mai târziu, învingându-l pe campionul în exerciţiu, Lleyton Hewitt, la Wimbledon.

Cel mai bun rezultat al său la un turneu de Grand Slam a fost obţinut tot la Wimbledon, în 2009, când a ajuns în sferturile de finală.

Karlovic va rămâne în amintirea fanilor şi pentru longevitatea sa într-un sport solicitant din punct de vedere fizic. Cu cei 13.728 de aşi ai săi e pe locul al doilea în tenisul mondial după americanul John Isner, cu 14.470 de aşi.

De asemenea, el a înregistrat unul dintre cele mai rapide servicii din acest sport - o lovitură de 251 km/h într-un meci de Cupa Davis în 2011.

Cea mai bună clasare a lui Karlovic a fost locul 14 în 2008, după ce a trecut de Roger Federer, pe atunci numărul unu mondial, în drumul spre semifinalele de la Cincinnati.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici