Măsuri FIFA pentru programarea meciurilor naţionalelor Israelului. Modificări în grupa României

  • Evenimentele tragice din Israel au determinat UEFA să amâne mai multe meciuri pe care naţionalele acestui stat le aveau programate în octombrie, informează frf.ro.
  • Patru meciuri în care au fost implicate echipele naţionale ale Israelului au fost reprogramate pentru luna noiembrie.
  • România este în grupă cu Israel pentru calificarea la Campionatul European.
553 afișări
Imaginea articolului Măsuri FIFA pentru programarea meciurilor naţionalelor Israelului. Modificări în grupa României

Măsuri FIFA pentru programarea meciurilor naţionalelor Israelului. Modificări în grupa României

Anunţul a fost făcut luni seara de organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, care în urma unei hotărâri a Consiliului FIFA a decis următoarele:

Meciul Kosovo – Israel din preliminariile EURO 2024, programat iniţial în 15 octombrie 2023, se va juca în 12 noiembrie 2023.

Meciul Kazahstan – Israel din UEFA Women’s Nations League, programat iniţial în 26 octombrie 2023, se va juca în 23 noiembrie 2023.

Meciul Israel – Kazahstan din UEFA Women’s Nations League, programat iniţial în 31 octombrie, se va juca în 26 noiembrie 2023.

La solicitarea UEFA, FIFA a aprobat o excepţie a Regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal în legătură cu obligativitatea cluburilor de a elibera jucătorii pentru aceste meciuri reprogramate în afara ferestrelor internaţionale FIFA.

Obligativitatea se aplică pentru cel mult un jucător al unui club care nu este afiliat uneia dintre asociaţiile naţionale implicate în respectivele jocuri şi este valabilă doar începând cu două zile înaintea disputării partidelor.

Naţionala Israelului se află în grupa I a preliminariilor EURO 2024, în care evoluează şi reprezentativa României.

Meciul Israel – Elveţia fusese deja reprogramat de UEFA pentru 15 noiembrie 2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fifa,
israel,
uefa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici