Max Biaggi renunţă la motociclism: "Mă retrag ca un campion"

Campionul italian la motociclism Max Biaggi şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă la 41 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri la Roma, după ce a câştigat în cariera sa două titluri mondiale la Superbike (2010, 2012) şi patru la clasa 250cmc (între 1994 şi 1997).

138 afișări
Imaginea articolului Max Biaggi renunţă la motociclism: "Mă retrag ca un campion"

Max Biaggi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Mă retrag ca un campion. După 20 de ani în care am făcut turul lumii pentru a încerca să-mi înving rivalii, este timpul pentru un alt Max Biaggi mai puţin cunoscut. Mă voi dedica înainte de toate familiei şi copiilor mei. Sunt foarte mulţumit de ce am realizat până în prezent, am cunoscut şi succese şi înfrângeri, dar nu mi-am pierdut niciodată pasiunea pentru acest sport, căruia i-am dat totul", a declarat Biaggi, care a promis că va continua să lucreze sub o altă formă cu echipa sa, Aprilia.

Potrivit AFP, Biaggi a obţinut în cariera sa 29 de victorii la 250 cmc şi 13 la 500 cmc sau MotoGP, precum şi 13 la Superbike. El a fost de trei ori vicecampion mondial la clasa 500 cmc, în 1998, 2001 şi 2002.

La începutul lunii octombrie, Max Biaggi (Aprilia) a câştigat al doilea titlul mondial la Superbike, după ultima etapă a sezonului, care a avut loc la Magny-Cours (Franţa).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici