Max Verstappen câştigă Marele Premiu de la Las Vegas, a 18-a victorie a sezonului

  • Max Verstappen obţine a 18-a victorie a sezonului la Las Vegas Grand Prix, adăugând încă o performanţă impresionantă la palmaresul său de campion Formula 1.
  • Desi câştigător, Verstappen s-a arătat nemulţumit faţă de etapa de la Las Vegas, numind-o "Liga Naţională" a cursei, evenimentul fiind marcat de controverse, inclusiv o penalizare contestată şi probleme organizatorice, care au atras o acţiune colectivă din partea fanilor nemulţumiţi.
333 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen câştigă Marele Premiu de la Las Vegas, a 18-a victorie a sezonului

Sursa foto: Ap/ Mediafax Foto

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Las Vegas într-un mod spectaculos duminică, într-un weekend umbrit de controverse în Oraşul Păcatelor, scrie Sky News.

Verstappen a pilotat pentru Oracle Red Bull Racing, olandezul obţinând deja titlul de campion al acestui an, cu 18 victorii din 21, cu doar o rundă rămasă.

Cu toate acestea, Verstappen a fost nevoit să depăşească o penalizare de cinci secunde în timpul cursei şi să gestioneze coliziuni cu Charles Leclerc şi George Russell.

Leclerc de la Ferrari l-a depăşit pe Sergio Perez în ultimul tur pentru a obţine locul secund, în timp ce starul britanic, Lando Norris, a ajuns la spital după un accident în al treilea tur. Lewis Hamilton a terminat pe locul şapte.

Cu toate acestea, mult din focusul cursei s-a îndreptat către problemele din afara pistei. Evenimentul, cel mai scump Grand Prix din istoria Formulei 1, a avut parte de multiple probleme în weekend.

Pe lângă penalizarea controversată, organizatorii au fost loviţi de o acţiune colectivă depusă în numele a 35 000 de fani care au văzut doar câteva minute din eveniment.

În ciuda controversei, Verstappen a criticat spectacolul extravagant al evenimentului, comparându-l cu Liga a V-a a fotbalului englez, afirmând că "Monaco este Liga Campionilor, iar aceasta este Liga Naţională".

Evenimentul a fost plin de celebrităţi în şi în jurul paddock-ului, inclusiv Kylie Minogue, Justin Bieber şi John Legend.

Sezonul Formulei 1 se încheie weekend-ul următor, cu ultima cursă care va avea loc pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi. Verstappen şi colegul său de la Red Bull, Perez, au deja asigurate locurile unu şi doi în clasamentul piloţilor, în timp ce Red Bull va câştiga trofeul constructorul sezonului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici