Mbappe îl acuză pe preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal că a ignorat abuzurile rasiste după ce a ratat penalty-ul de la Euro 2020

  • Internaţionalul francez Kylian Mbappe l-a acuzat duminică pe preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) că a ignorat abuzurile rasiste după ce a ratat un penalty la Euro 2020.
  • Lovitura de pedeapsă decisivă a starului de la Paris Saint-Germain împotriva Elveţiei a fost apărată la loviturile de departajare din 16-imile de finală, ceea ce a dus la ieşirea campioanei mondiale din turneu.
  • Jucătorul în vârstă de 23 de ani a fost defăimat pe reţelele de socializare de către fanii furioşi şi, ca urmare, s-a gândit chiar să renunţe la echipa naţională.
203 afișări
Imaginea articolului Mbappe îl acuză pe preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal că a ignorat abuzurile rasiste după ce a ratat penalty-ul de la Euro 2020

Într-un interviu, preşedintele FFF, Noel Le Graet, a vorbit despre lipsa de susţinere pe care a simţit-o Mbappe după eliminarea de la Euro, scrie France 24

Le Graet a declarat că "el (Mbappe) a considerat că federaţia nu l-a apărat după penalty-ul ratat şi criticile de pe reţelele de socializare".

"Ne-am văzut cinci minute în biroul meu", a continuat Le Graet, adăugând că atacantul "nu mai dorea să joace în echipa Franţei, ceea ce, evident, nu a crezut".

Duminică, Mbappe a răspuns pe Twitter, regretând că Le Graet nu a luat în calcul "rasismul" de care ar fi fost victimă.

"Da, în cele din urmă, i-am explicat (lui Le Graet) mai presus de toate că era în legătură cu rasismul şi NU cu penalty-ul", a spus Mbappe.

"Dar el a considerat că nu a fost vorba de rasism...".

Le Graet fusese deja criticat în septembrie anul trecut, după ce declarase că rasismul în fotbal "nu există sau aproape nu există".

Cu câteva luni înainte, Parchetul din Paris anunţase că investighează mesajele rasiste la adresa unor jucători internaţionali francezi după Euro.

Sâmbătă, FIFA a publicat un raport care semnalează creşterea numărului de insulte la adresa fotbaliştilor pe reţelele de socializare.

Potrivit acestui studiu, 38% dintre ele erau de natură rasistă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici