Mbappe trimite PSG în finala Cupei Franţei

Golul lui Kylian Mbappe a propulsat miercuri pe Paris St Germain în finala Cupei Franţei cu o victorie la limită cu 1-0 în faţa lui Stade Rennais. PSG face astfel un nou pas spre cel de al 15-lea trofeu.

428 afișări
Imaginea articolului Mbappe trimite PSG în finala Cupei Franţei

Mbappe trimite PSG în finala Cupei Franţei

PSG a dominant partida şi părea pregătită să preia conducerea în debutul meciului, dar portarul Steve Mandanda le-a zădărnicit încercările şi a apărat un penalty obţinut de Mbappe în minutul 37.

Cu toate acestea, atacantul în vârstă de 25 de ani a deschis scorul trei minute mai târziu, reluând o pasă de la Fabian Ruiz pentru cel de-al optulea său gol în competiţie.

PSG va înfrunta Olympique Lyonnais în finala Cupei pe 25 mai, după ce marţi a învins cu 3-0 Valenciennes FC.

Rennes a căutat cu disperare un egal în a doua repriză pentru a forţa prelungirile, dar un şut al lui Martin Terrier a fost singura ameninţare reală la poarta parisienilor, în timp ce Mandanda a avut o nouă intervenţie, refuzând celor de la PSG dublarea avantajului.

„A fost o primă repriză dificilă, dar am dominat complet jocul. Rennes a fost foarte bună. Am avut mult ritm în prima repriză, iar în a doua am avut şansa de a face 2-0, dar Mandanda a fost impresionant", a declarat Luis Enrique, antrenorul lui PSG, citat de Reuters.

„Cupele din orice ţară sunt deosebit de importante şi acesta a fost unul dintre obiectivele noastre încă de la începutul sezonului".

PSG, care este pe primul loc în clasamentul Ligue 1, înfruntă sâmbătă pe Clermont Foot şi primeşte miercuri pe Barcelona în prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor.

„Înainte de a ne gândi la Liga Campionilor, trebuie să ne gândim la Clermont. Este important pentru echipă să aibă performanţe la un nivel ridicat în toate competiţiile", a adăugat Luis Enrique.

„Să joc împotriva fostei mele echipe (Barca) va fi frumos, dar vreau să fim competitivi şi să facem un meci mare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici