Mbappe vs Hakimi: Bătalia între fraţi care va decide soarta Franţei şi a Marocului la Cupa Mondială

Coechipieri la Paris Saint-Germain şi foarte buni prieteni, Kylian Mbappe şi Achraf Hakimi se vor duela miercuri pe stadionul Al Bayt, având ca miză un loc în finala Cupei Mondiale. Un duel ce părea foarte puţin probabil, dar care a fost oarecum anticipat de francez.

637 afișări
Imaginea articolului Mbappe vs Hakimi: Bătalia între fraţi care va decide soarta Franţei şi a Marocului la Cupa Mondială

Kylian Mbappé, Achraf Hakimi- Facebook

În ianuarie, Paris Saint-Germain a vizitat Qatarul, iar jucătorii au făcut un tur al unora dintre locaţii. În timpul unei vizite la Education City, Mbappe a prezis că Franţa va întâlni Marocul la un moment dat în timpul turneului.

"Va trebui să-mi distrug prietenul", a glumit el. "Asta îmi va frânge puţin inima, dar este vorba de fotbal. Este ceea ce este. Va trebui să-l omor".

Mai uşor de spus decât de făcut, totuşi. Dacă această Cupă Mondială ne-a învăţat ceva, este faptul că Marocul lui Hakimi nu a s-a lăsat niciodată răpus. Croaţia, Belgia, Spania şi Portugalia au încercat şi nu au reuşit să îmblânzească Leii Atlasului, care au devenit prima naţiune africană care ajunge în semifinale.

După cum a declarat Walid Regragui, pe bună dreptate mândru: "Am dovedit deja că toţi analiştii de date s-au înşelat. Am realizat deja lucruri mari, dar simţim că nu este suficient. Vrem să mergem mai departe".

Dar acum trebuie să-l înfrunte pe Mbappe, liderul clasamentului golgheterilor de la turneul final, cu cinci goluri, alături de Messi.

Regragui a precizat că ar fi o greşeală să se concentreze doar pe oprirea câştigătorului Cupei Mondiale, în vârstă de 23 de ani. Aşa cum au demonstrat împotriva Angliei în sferturile de finală, Franţa are multe alte ameninţări în atac.

Gareth Southgate şi echipa sa au făcut de fapt o treabă decentă în a-l bloca pe Mbappe, dar planurile lui au fost în continuare zădărnicite de geniul creativ al lui Antoine Griezmann şi de măiestria aeriană a lui Olivier Giroud. Prin urmare, nu va exista niciun "plan anti-Mbappe", după cum a spus Regragui.

Cu toate acestea, faptul că marocanii îl au pe Hakimi pe postul de fundaş dreapta este un avantaj uriaş. Puţini jucători îl cunosc mai bine pe Mbappe. Nu doar că s-au confruntat unul cu celălalt la antrenamente în ultimele 18 luni, ci au dezvoltat şi o legătură strânsă.

Într-adevăr, Mbappe a jucat un rol masiv în integrarea lui Hakimi în configuraţia PSG după sosirea sa de la Inter în vara anului 2021, vorbind în spaniolă cu un jucător născut la Madrid.

Cei doi împărtăşesc dragostea pentru modă şi jocuri video, aşa că nu a fost o surpriză că Mbappe l-a primit rapid pe Hakimi în cercul său intim, tocmai de aceea marocanul a aflat că atacantul francez a decis să respingă Real Madrid şi să rămână la Parc des Princes înaintea oricărui coleg de echipă de la PSG.

De asemenea, Hakimi a fost cel care i-a acordat porecla "Pinguino" lui Mbappe şi chiar a celebrat cu dansul pinguinului, după ce a marcat un penalty cu o Panenka, în victoria Marocului la loviturile de departajare împotriva Spaniei. Mbappe, care l-a vizitat pe Hakimi în ajunul meciului, în timpul unei zile libere de la antrenamentul cu Franţa, a fost printre primii care l-au felicitat pe colegul său de club.

Acum, însă, cei doi trebuie să se confrunte unul cu celălalt pentru un loc în finala Cupei Mondiale. Într-adevăr, la scurt timp după ce Franţa a învins Anglia pentru a stabili o confruntare în optimi cu Marocul, Hakimi a scris pe Twitter: "Ne vedem curând, prietene".

De fapt, el aşteaptă cu nerăbdare probabil cea mai grea sarcină din fotbalul mondial: să-l ţină pe Mbappe.

"Achraf este foarte motivat să îşi învingă prietenul", a confirmat Regragui. "Sunt doi campioni, care nu vor face niciun cadou. Dar Hakimi este un mare campion, aşa că nu sunt îngrijorat".

Fundaşul dreapta are cu siguranţă toate atributele necesare pentru a anula ameninţarea reprezentată de extrema stângă a Franţei.

Principalul motiv pentru care performanţele lui Hakim au atras atâta atenţie şi laude la acest turneu,ăe lângă viteză, este îmbunătăţirea evidentă a tacticilor şi a sincronizării sale.

Singurul său sezon la Inter a fost esenţial în această privinţă. Hakimi a făcut furori în timpul împrumutului său de doi ani la Borussia Dortmund, dar a fost revelator faptul că antrenorul de atunci al lui Real Madrid, Zinedine Zidane, încă nu l-a considerat pe marocan suficient de bun pentru a fi titularul său ca fundaş dreapta pe Bernabeu.

Au existat îndoieli permanente cu privire la activitatea sa defensivă. Lucrul cu Antonio Conte în timpul unui sezon petrecut la Inter a schimbat toate acestea. "Ştiam deja că mă pot descurca bine în atac", a explicat Hakimi la începutul acestui an. "Dar cu Conte am învăţat multe în faza defensivă".

Cu toate că a avut suişuri şi coborâşuri la PSG, dovezile îmbunătăţirii sale au fost vizibile pentru toată lumea în Qatar.

Niciun apărător nu a făcut (19) sau nu a câştigat mai multe tacklinguri (13) la Cupa Mondială, în timp ce se află pe primul loc şi la dueluri câştigate (35). Lupta sa cu Mbappe va fi, prin urmare, fascinantă şi potenţial decisivă.

Ambii jucători s-au dovedit a fi esenţiali pentru evoluţia echipelor lor până în semifinale. Rezultatul duelului lor va fi extrem de influent.

Timp de 90 de minute, sau poate chiar 120, acest „bromance” va deveni o bătălie şi, aşa cum a avertizat Mbappe în ianuarie, va fi un duel care, pe care.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici