McLaren a depus oficial apelul la declasarea lui Hamilton

Echipa McLaren-Mercedes a depus oficial un apel la decizia comisarilor de cursă de a-l penaliza cu 25 de secunde pe pilotul Lewis Hamilton, penalizare în urma căreia britanicul a fost declasat de pe prima pe a treia poziţie la Marele Premiu al Belgiei de duminica trecută.

19 afișări
Imaginea articolului McLaren a depus oficial apelul la declasarea lui Hamilton

McLaren a depus oficial apelul la declasarea lui Hamilton (Imagine: Mediafax/AFP)

"După ce ne-am anunţat intenţia de a face apel la sancţiunea impusă de comisarii FIA la Marele Premiu al Belgiei 2008, confirmăm că am depus o plângere oficială în acest seson", se arată într-un comunicat al echipei McLaren.

Comisarii Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei au anunţat, duminică, după Grand Prix-ul Belgiei, că vor analiza duelul dintre britanicul Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) şi finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) din finalul cursei. Cu două tururi înainte de final, Hamilton, aflat pe locul doi, a tăiat o şicană şi l-a depăşit pe Raikkonen. Apoi, după ce şi-a dat seama de greşeala făcută, liderul clasamentului mondial l-a lăsat pe finlandez să revină în frunte, dar l-a atacat imediat şi l-a depăşit din nou. Comisarii au considerat cã Hamilton şi-a creat un avantaj important prin "scurcircuitarea" şicanei şi, chiar dacă l-a lăsat pe finlandez să revină în frunte, a beneficiat de poziţia câştigată pentru a-l depăşi din nou la următorul viraj.

Astfel, Massa, care a terminat al doilea, a fost declarat învingător la Spa, iar Hamilton a căzut pe trei, după brazilian şi după germanul Nick Heidfeld de la BMW-Sauber. Raikkonen a abandonat în cele din urmă după o ieşire în decor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici