McLaren dezminte că poliţia ar fi găsit dovezi în scandalul cu Ferrari

Echipa de Formula 1 McLaren a dezminţit, vineri, într-un comunicat, că poliţia ar fi putut găsi dovezi în timpul percheziţiilor desfăşurate în afacerea de spionaj împotriva Ferrari, care a marcat sezonul 2007.

14 afișări
Imaginea articolului McLaren dezminte că poliţia ar fi găsit dovezi în scandalul cu Ferrari

McLaren dezminte că poliţia ar fi găsit dovezi în scandalul cu Ferrari

Deşi ancheta Federaţia Internaţionale de Automobilism (FIA) este închisă din punct de vedere sportiv, anchete judiciare sunt încă în curs în Italia şi în Anglia. Astfel, poliţia din Surrey i-a însoţit, la mijlocul săptămânii, pe anchetatorii italieni la locuinţele mai multor oficiali şi la centrul tehnologic al McLaren.

Mai multe surse, în special din Italia, au lăsat să se înţeleagă că anchetatorii ar fi găsit dovezi, lucru dezminţit oficial de echipa britanică. "McLaren Racing este extrem de nemulţumită de cuvintele pe care, conform anumitor surse, poliţia le-ar fi folosit joi. Dacă poliţia a folosit aceste cuvinte, atunci este o inexactitate foarte mare", arată în comunicat McLaren.

Există informaţii conform cărora investigaţiile din această săptămână ar fi permis aducerea de dovezi prin care sunt acuzaţi anumiţi membri de la McLaren.

"De fapt, poliţia nu a avut încă acces la materialul confiscat şi nici nu a început să-l examineze. Am fi foarte surprinşi dacă examinarea acestor elemente relevă ceva care nu a fost prezentat în cazul investigaţiilor desfăşurate în trecut", a mai anunţat echipa engleză.

"Niciuna dintre anchetele exhaustive desfăşurate până în prezent nu a permis dezvăluirea dovezii că documentele furnizate lui Michael Coughlan de Nigel Stepney ar fi putut fi examinate de altcineva de la McLaren Racing sau ar fi putut fi utilizate pentru construirea monopostului de Formula 1", precizează McLaren.

Echipa britanică încheie comunicatul reafirmându-şi dorinţa de a coopera cu poliţia din Surrey.

Anul trecut, McLaren a fost amendată de FIA cu 100 de milioane de dolari şi a fost privată de punctele din clasamentul mondial al constructorilor pentru că a beneficiat de informaţii obţinute fraudulos de la echipa italiană. Această sancţiune este urmare a descoperirii unui dosar de 780 de pagini care conţinea informaţii şi schiţe ale Ferrari în locuinţa lui Mike Coughlan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici