McLaren-Mercedes şi-a retras apelul făcut după cursa de la Hungaroring

Echipa McLaren-Mercedes şi-a retras apelul depus împotriva sancţiunii primite din partea comisarilor de cursă la Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, care au decis că Fernando Alonso şi-a jenat intenţionat coechipierul, pe britanicul Lewis Hamilton, în calificări, a anunţat, marţi, FIA.

1 afișare
Imaginea articolului McLaren-Mercedes şi-a retras apelul făcut după cursa de la Hungaroring

McLaren-Mercedes şi-a retras apelul făcut după cursa de la Hungaroring

Decizia McLaren-Mercedes de a-şi retrage apelul lasă să se presupună că echipa acceptă condamnarea Consiliului mondial al FIA din 13 septembrie, prin care a fost exclusă din actuala ediţie a Campionatului Mondial de F1 şi a fost amendată cu suma record de 100 de milioane de dolari din cauza afacerii de spionaj vizând Scuderia Ferrari.

Curtea internaţională de apel a FIA trebuia să se reunească, miercuri, pentru a studia cazul din Ungaria, dar nu va mai fi nevoie, pentru că McLaren-Mercedes şi-a retras, marţi, apelul, a anunţat FIA într-un comunicat de presă.

Comisarii de cursă de la Marele Premiu al Ungariei au privat McLaren-Mercedes de punctele câştigate în clasamentul constructorilor în această cursă şi l-au retrogradat pe Alonso cu cinci poziţii pe grila de start faţă de performanţa sa din calificări.

Spaniolul a plecat astfel de pe locul şase pe grila de start, deşi avusese cel mai bun timp în calificări, lăsându-i pole-position-ul lui Hamilton, care a şi câştigat cursa.

Exclusă din campionatul constructorilor în 2007, echipa nu mai are niciun motiv să se bată pentru a recupera cele câteva puncte din Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici