Meci de fotbal feminin jucat în mocirlă. Ce spune Federaţia Română de Fotbal?

Teren de fotbal sub orice critică la un meci feminin, din România. S-a întâmplat la partida din Liga 3, la senioare, dintre ACS Baia Mare şi Colţea Braşov. Gazon îmbibat cu apă, bălţi pe o mare parte din suprafaţa de joc şi în rest noroi. Ce spune Federaţia Română de Fotbal?

536 afișări
Imaginea articolului Meci de fotbal feminin jucat în mocirlă. Ce spune Federaţia Română de Fotbal?

Foto: Facebook / Marian Olaianos

Un meci de fotbal feminin de Liga a 3-a jucat pe un teren din cartierul Ferneziu, din Baia Mare, a bulversat iubitorii de fotbal din întreaga ţară, după ce au apărut imagini şi informaţii despre condiţiile improprii în care s-a desfăşurat jocul.

„Teren de fotbal sub orice critică la un meci feminin, din România.”, scrie jurnalistul băimărean Grigore Ceascai pe pagina sa de facebook, ataşând şi poze elocvente de la faţa locului.

Brigada de arbitri, care era chiar din Baia Mare, a permis disputarea meciului pe un teren impracticabil, îmbibat cu apă, plin de bălţi şi zone noroioase, cu toate că putea să decidă amânarea lui. Surse iniţiale au precizat că gazdele s-au prezentat la meci fără vizele medicale, informaţie contrazisă de Federaţia Română de Fotbal.

Partida s-a încheia la egalitate, scor 1-1, dar meciul a făcut vâlvă în mediile sociale.

Federaţia Română de Fotbal a intervenit luni la amiază şi a făcut câteva precizări importante.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media în ultimele zile, în legătură cu meciul ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2 şi ACS Colţea 1920 Braşov din Liga 3 feminin, Federaţia Română de Fotbal face următoarele precizări.

În primul rând, echipa gazdă a prezentat vize medicale valabile pentru toate jucătoarele. Fără acestea, partida nu s-ar fi disputat.

Referitor la suprafaţa de joc a stadionului „Topitorul Ferneziu”, în urma consultării cu cei implicaţi, vă aducem la cunoştinţă că în zilele de 19, 20 şi 21 noiembrie, premergător partidei de fotbal feminin, s-au desfăşurat pe stadionul respectiv patru meciuri, în condiţii de ploaie, drept pentru care starea terenului s-a degradat semnificativ.

Cu toate acestea, conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), care prevede că o partidă se poate desfăşura dacă 75% din suprafaţa terenului este conformă, meciul s-a putut disputa. Decizia arbitrilor de a aproba începerea jocului urmează însă a fi verificată.

Federaţia Română de Fotbal cunoaşte situaţia în ceea ce priveşte starea infrastructurii fotbalistice în judeţul Maramureş, dar şi în ţară. Este o problemă cu care fotbalul românesc se confruntă, în special la nivel juvenil şi în fotbalul feminin. În ceea ce priveşte Municipiul Baia Mare, acesta este cuprins în programul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) de dezvoltare a bazelor sportive cu teren artificial, vestiare, tribune şi nocturnă, iar baza sportivă din localitate este deja în construcţie.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici